Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei, locul şase la faza naţională de volei

Câştigătoarea fazei naţionale la volei masculin din cadrul Olimpiadei Naţionalei a Sportului Şcolar, la nivel de gimnaziu, a fost câştigată de Liceul “Alesandru Papiu Ilarian” Dej,  în timp ce Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei s-a clasat, pentru a treia oară consecutiv, pe locul şase

Pentru prima dată în istoria voleiului şimleuan, oraşul de la poalele Măgurii a fost la finalul săptămânii trecute gazda turneului final la volei masculin, şcoli gimnaziale, din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Deşi, la competiţie s-au calificat opt echipe, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti nu a mai participat la turneul de sub Măgura.

Judeţul nostru a fost reprezentat de Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei, iar celelalte şase participante au fost: Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială “Nifon Bălăşescu” Tulcea, Colegiul Naţional “Mircea Cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială “Toma Cocişiu” Blaj, Liceul “Alesandru Papiu Ilarian” Dej şi Colegiul Naţional “Carol I” Bucureşti.

Echipa din Dej a avut cea mai bună evoluţie, câştigând toate cele patru partide susţinute, ultima fiind finala cu Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” Fălticeni, de care a dispus cu 3 – 1.

Din păcate, echipa din Şimleu nu a avut un parcurs foarte reuşit, pierzând ambele meciuri din faza grupelor, 2 – 3 cu Şcoala Gimnazială „Nifon Bălcescu” Tulcea şi 0 – 3 cu formaţia care a devenit campioană, Liceul „Alesandru Papiu Ilarian” Dej. În urma celor două înfrângeri, echipa pregătită de şimleuanul Marius Oniga a jucat pentru stabilirea locurilor 5 – 6, împotriva celor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Vâlcea, în faţa cărora au pierdut cu un categoric 0 – 3.

Locul trei la faza finală de la Şimleu Silvaniei a fost ocupată de Şcoala Gimnazială „Nifon Bălcescu” Tulcea, în timp ce locul patru i-a revenit Colegiului Naţional “Carol I” Bucureşti.

Pe ultima poziţie s-a clasat Şcoala Gimnazială “Toma Cocişiu” Blaj.

„Am sperat la mai mult, dar, din păcate, atât s-a putut. Cu puţin mai mult noroc în primul meci, cel cu Tulcea, în care am condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi, am fi ajuns între primele patru echipe. La o medalie era greu să sperăm, fiindcă au fost echipe foarte puternice la ediţia din acest an. A fost un turneu mai puternic decât în anii anteriori. Lipsa de concentrare a anumitor jucători, dar şi de experienţă, fiindcă noi nu am înscris echipe în Campionatul Naţional de speranşe, şi-a spus cuvântul. Per ansamblu, a fost un turneu reuşit, ceea ce nu ştiu când vom mai putea organiza la Şimleu Silvaniei. Trebuie să vedem şi partea plină a paharului, adică faptul că am ajuns între cele mai bune echipe din ţară, deşi suntem un oraş mic, unde aria de selecţie este foarte restrânsă”, a declarat antrenorul echipei şimleuane, Marius Oniga.

Echipele clasate pe primele trei locuri au primit din partea organizatorilor medalii, diplome şi câte un trofeu, dar au fost acordate şi premii speciale, profesorului şi antrenorului Marius Oniga, pentru întreaga activitate sportivă, profesorului Marin Ştefan şi directoarei Şcolii Gimnaziale „Silvania”, Angela Maria Lipo, pentru susţinerea activităţii sportive.

S-au acordat şi câteva premii individuale, cel mai tânăr jucător fiind desemnat Dumitru Albu, din Fălticeni, care este clasa a V-a, cel mai bun coordonator a devenit Teodor Călugăriţa, tot de la Fălticeni, iar cel mai complet jucător, Vlad Curuia-Pop, de la Dej.

Lotul echipei Şcolii Gimnaziale “Silvania” Şimleu Silvaniei: Ovidiu Man, Prian Bogdan, Raul Remeş, Vlad Rusu, Rareş Chiorean, Raul Cherecheş, George Perneş, Raul Cristuţiu, Takacs Erik şi Paul Pop. Antrenor: prof. Marius Oniga

 

 

Leave a Comment