FC Zalău, „desfiinţată” la Turda

Arieşul Turda – FC Zalău 6 – 1 (4 – 1)

Au marcat: Adrian Fertea (min. 5), Tudor Souca (min. 7), Ştefan Popa (min. 18), Paul Muntean (min. 26), Nelu Biţiş (min. 68), Cosmin Sabou (min. 84), respectiv Raul Silaghi (min. 15)

După patru etape susţinute în play-out-ul Ligii a III-a de fotbal, FC Zalău a înregistrat o singură victorie, în primul meci, susţinut pe teren propriu, în faţa ultimei clasate, Unirea Dej.
Au urmat două înfrângeri drastice şi o remiză, ultimul eşec fiind înregistrat chiar vineri, pe terenul formaţiei Arieşul Turda, unde formaţia zălăuană a fost efectiv umilită, pierzând cu scorul de 1 – 6.
FC Zalău a început cum nu se putea mai prost partida de la Turda, gazdele conducând în minutul şapte cu 2 – 0. Scorul a fost deschis în minutul cinci, de Fertea, iar două minute mai târziu, Souca a marcat pentru 2 – 0, după ce a scăpat singur cu portarul Portnojs.
FC Zalău a dat semne de revenire, iar în minutul 15 a redus din handicap prin Raul Silaghi, care profitat de o greşeală în defensiva adversă. Din păcate, a fost singura reuşită din acest meci a formaţiei zălăuane, a cărei evoluţie a fost de nerecunoscut până la final.
Scorul a devenit 3 – 1 în minutul 18, după reuşita lui Ştefan Popa, iar până la pauză, Turda a mai înscris o dată, prin Paul Muntean.
Jocul a continuat să fie dominat de gazde şi în partea a doua, iar în minutul 68, portarul Cristian Man a văzut cartonaşul roşu, după un fault comis în careu asupra lui Adrian Fertea. Locul lui Man între buturi a fost luat de fundaşul Vlad Lung, care nu a reuşit să apere lovitura de pedeapsă executată de Nelu Biţiş, scorul devenind 5 – 1.
Tabela a închis-o fostul mijlocaş al Zalăului, Cosmin Sabou, care a reuşit să înscrie la numai un minut de la apariţia pe teren.
După eşecul de la Turda, FC Zalău rămâne pe antepenultimul loc în play-out, cu 17 puncte acumulate, iar în etapa viitoare, programată vineri, 16 mai, va evolua pe terenul ultimei clasate, Unirea Dej.
Arieşul Turda: Răzvan Vaida – Daniel Lupşan, Ştefan Popa, Radu Torcea, Florin Cordoş, Andrei Boroştean, Nelu Biţiş, Tudor Balmuş (min. 84, Cosmin Sabou), Tudor Souca, Paul Muntean, Andrei Fertea. Antrenor: Adrian Matei
FC Zalău: Edgars Portnojs (min. 45, Cristian Man) – Cristian Molnar, Vlad Lung, Cosmin Cosma, Raul Silaghi, Gabriel Ţiriac, Daniel Bogman (min. 45, Daniel Supuran), Mihai Cherecheş, Andrei Sulea(min. 60, Marin Gliguţă), Alexandru Fluieraş (min. 45, Daniel Supuran). Antrenori: Călin Pop şi Cristian Oros

One Thought to “FC Zalău, „desfiinţată” la Turda”

Leave a Comment