Înainte cu doar câteva zile de Paşte, metoda „accidentul” a făcut noi victime în Sălaj. De această dată este vorba de două persoane din Zalău, care au fost păgubite cu peste 16.000 de lei.
Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, luni, 14 aprilie, în jurul orei 12,30, Ileana S., din Zalău, a sesizat poliţia despre faptul că a fost înşelată de un bărbat necunoscut, cu suma de 2.000 de lei. Femeia le-a relatat poliţiştilor că a fost contactată de două persoane necunoscute, una dintre acestea susţinând că este poliţist, iar cealalaltă procuror. Apelanţii i-au spus că nepotul ei, Andrei S., a comis un accident de circulaţie în municipiu, în zona Perla, în urma căruia doi băieţi, unul de şapte ani şi celălalt trei ani, au fost internaţi în spital, iar tânărul a fost arestat. De asemenea, cei doi i-au transmis zălăuancei că tatăl victimelor se va deplasa la domiciliul său pentru a primi bani ca despăgubire şi îngrijiri medicale, după care nepotul ei va fi eliberat. La scurt timp, în jurul orei 13, la apartamentul femeii a apărut un bărbat necunoscut, în vârstă de aproximativ 26-27 ani, care s-a recomandat a fi tatăl celor doi băieţi accidentaţi. Acesta a luat de la zălăuncă 2.000 de lei, după care a plecat.
I-a pretins 3.500 de euro pentru eliberarea fiului din arest
În aceeaşi zi, în jurul orei 15, un alt zălăuan, Vasile C., a fost contactat telefonic de două persoane, una dintre ele spunând că este avocat la Ambasada României din Italia, care l-au informat că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie în Italia. În urma evenimentului rutier, au fost răniţi grav doi băieţi, fiul său fiind arestat, iar pentru eliberarea acestuia s-a pretins suma de 3.500 de euro. Potrivit sursei citate, două ore mai târziu, la domiciliul zălăuanului, s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este avocat şi căruia i-a înmânat suma de 12.500 lei şi 365 euro.
Pentru a nu cădea victime unor astfel de situaţii, reprepezentanţii IPJ Sălaj recomandă: să nu daţi curs solicitărilor de bani din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră, nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi. „Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi reclamaţi aceste tentative de înşelăciune, acest demers fiind de natură a ajuta la identificarea escrocilor”, susţine sursa citată.
Numarul fraierilor ramane constant!
Cat de botanist poti fi cand dai asa 3500 de euroci,la o simpla pocnitura din degete?
Cat de greu s-au catigat banii aia daca se dau atat de usor,si-ar pune unii firesc intrebarea?
Ca si politia saraca,nu poate sta langa fiecare fraier sa-i pazeasca portofelul si averea…..