Situaţie fără precedent la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din Bădăcin. Instituţia nu beneficiază de alimentare cu apă potabilă. Pentru spălat, aprovizionarea se face cu cisterne, iar pentru băut, se cumpără apă plată. Situaţia a fost semnalată de consilierul judeţean Augustin Pop, în cadrul şedinţei ordinare de luni, 31 martie. „Aprovizionarea cu apă s-a făcut din fântânile existente în localitate, însă acestea au secat, situaţia devenind astfel una dramatică. Se aduce apă cu cisternele, fapt ce implică costuri mari, iar sănătatea persoanele cu handicap internate aici este pusă în pericol, apă nefiiind una de calitate”, a explicat consilierul judeţean, propunând conducerii Consiliului Judeţean Sălaj realizarea unei investiţii pentru remedierea situaţii menţionate.
Deşi şeful administraţiei judeţene, Tiberiu Marc, a recunoscut necesitatea găsirii unei soluţii cât mai urgent, în opinia sa, orice investiţie este inoportună şi riscantă. „Situaţia Centrului de la Bădăcin este incertă, Episcopia Greco-Catolică Oradea a cerut retrocedarea terenului. Existând acest litigiu, orice investiţie acolo este inoportună şi riscantă”, a explicat preşedintele CJ Sălaj, adăugând faptul că, în prezent, Primăria Pericei, derulează un proiect de extindere a sistemului de alimentare cu apă, singura variantă posibilă fiind urgentarea acestor lucrări. „O să încercăm să grăbim lucrările, în special, până la locul se află Centrul”, a completat Tiberiu Marc.
De asemenea, potrivit acestuia, pentru pacienţii care nu vor fi transferaţi la noul centru din Nuşfalău, se fac demersuri pentru identificarea unui alt spaţiu, fie construcţie ce aparţine Consiliului Judeţean, fie una nouă.
În prezent, potrivit Violetei Milaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, numărul persoanelor care beneficiază de serviciile Centrului din Bădăcin a ajuns la 127.