Schimbare de situaţie în cazul poliţistului şimleuan Dan-Vasile Ardelean, condamnat luna trecută la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, asimilată infracţiunilor de corupţie, şi fals intelectual.
Dacă în 29 ianuarie, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj ne comunicau că poliţistul nu şi-a pierdut slujba, întrucât instanţa nu a soluţionat contestaţia în executare formulată de către Ardelean, zilele trecute, răspunsul s-a schimbat la 180 de grade.
Iniţial, reprezentanţii Poliţiei sălăjene au transmis că omul legii a rămas în sistem întrucât „la termenul de judecată din 20 ianuarie, agentul de poliţie nu s-a putut prezenta din cauza unei fracturi de ligamente” iar „în 22 ianuarie, acesta a uzat de o cale extraordinară de atac, respectiv contestaţia în anulare pe care a trimis-o la Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie şi a primit termen de judecată pentru 10 mai 2014”. Mai exact, conducerea IPJ Sălaj aştepta decizia instanţei din 10 mai pentru a hotărî dacă şimleuanul va fi sau nu eliberat din funcţie.
În replică, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că demersul lui Ardelean, respectiv contestaţia în anulare, nu îi dă dreptul să-şi păstreze slujba din IPJ Sălaj. „La rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, un poliţist, procuror, vameş sau orice funcţionar public nu-şi mai poate exercita atribuţiile de serviciu. Indiferent câte contestaţii în anulare sau revizuiri faci, deciziile definitive se pun în executare”, a precizat Bologa.
Contactaţi din nou, ofilialii Inspectoratului ne-au transmis că, de fapt, şimleuanul nu mai lucrează în sistem încă din 20 ianuarie. Altfel spus, îşi pierduse slujba cu nouă zile înainte de primul răspuns primit de la cei din IPJ Sălaj.
Reamintim că Dan-Vasile Ardelean, agent de poliţie judiciară la Formaţiunea Poliţiei Rutiere Şimleu Silvaniei, a fost trimis în judecată în 2009, alături de un alt inculpat – Bakai Norbert Marton – procurorii sălăjeni acuzându-l pe omul legii că ar fi fost implicat în muşamalizarea unui accident de circulaţie petrecut în 2008. Cazul a fost judecat şi soluţionat de către Tribunalul Sălaj, Bakai fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Ardelean, achitat. Fostul poliţist a făcut recurs la Curtea de Apel Cluj, care l-a respins ca fiind nefondat, pentru ca mai apoi să apeleze la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printr-o decizie irevocabilă, instanţa supremă a menţinut soluţia Tribunalului Sălaj, condamnându-l pe şimleuan la doi ani de închisoare cu suspendare.
Draga Andrea macar tu le puteai spune procurorilor ca nu exista fractura de ligamente ci doar fractura de oase.
Da!
Nu exista fractura de ligamente,exista in schimb fracturi de caracter ireversibile!
Din unii daca scoti tupeul si ingamfarea,ramane numa o sarmana pleashka ca un balon spart !
Macar o sa-si vada adevarata valoare,acuma ca i-au luat galoanele!
Ai perfecta dreptate Vijay/