Poliţistul şimleuan Dan-Vasile Ardelean, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, asimilată infracţiunilor de corupţie, şi fals intelectual, va afla peste patru luni dacă îşi păstrează sau nu uniforma. Inculpatul, a atacat hotărârea irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), prin care i-a fost respins ca nefondat recursul declarat împotriva soluţiei Curţii de Apel Cluj.
Bărbatul a fost trimis în judecată în 2009, alături de un alt inculpat – Bakai Norbert Marton – procurorii sălăjeni acuzându-l pe omul legii că ar fi fost implicat în muşamalizarea unui accident de circulaţie petrecut în 2008. Cazul a fost judecat şi soluţionat de către Tribunalul Sălaj, Bakai fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Ardelean, achitat.
Decizia judecatorilor sălăjeni a fost atacată cu recurs de catre procurorii sălăjeni, Curtea de Apel Cluj desfiinţând sentinţa Tribunalului Salaj şi trimiţând cauza spre rejudecare aceleiasi instanţe.
Problemele agentului de poliţie au apărut după ce acesta, în calitate de agent de poliţie judiciară la Formaţiunea Poliţiei Rutiere Şimleu Silvaniei, le-a recomandat lui B. Marton, de 18 ani, şi tatălui acestuia să nu-i anunţe pe oamenii legii despre accidentul rutier pe care tânărul l-a provocat din cauza consumului de alcool şi a vitezei. Ba mai mult, Ardelean le-a recomandat să-l caute peste câteva zile, când intră de serviciu, pentru a le elibera autorizaţie pentru repararea autoturismului. De asemenea, poliţistul a întocmit cu date nereale procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei şi autorizaţia de reparare a maşinii avariate.
În cazul în care în urma demersului făcut de şimleuan, magistraţii instanţei supreme nu vor schimba sentinţa, agentul de poliţie îşi va pierde locul de muncă.
„Am fost înştiinţaţi de către Tribunalul Sălaj că printr-o decizie penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, agentul de poliţie a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Având în vedere că vorbim despre o hotărâre irevocabilă şi la termenul de judecată din 20 ianuarie, agentul de poliţie nu s-a putut prezenta din cauza unei fracturi de ligamente, în 22 ianuarie, acesta a uzat de o cale extraordinară de atac, respectiv contestaţia în anulare pe care a trimis-o la ÎCCJ şi a primit termen de judecată pentru 10 mai 2014”, ne-a declarat Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Ionescu-subventie ilegala capre e seful lui
Da.dar nimen nu stie ca dl.Marton imreuna cu pruncul sau este un mincinos ,si toate declaratiile se bazeaza pe minciun.Sunt zeci de martor ca sustin lucrul asta,stiu ca o mintit pe agentul referitor cum sa produs aciidentul.
cand un politias, sau un om care ar trebui sa apere legea, este situt de partea opusa a legii, atunci ar trebui sanctionat la maxim