Iluzia ciorii de pe gard

Sa ne ințelegem de la inceput. Consider ca in Romania nu poți vota deocamdata decat negativ, deoarece nimeni nu merita sa fie creditat de catre populație de doua ori consecutiv. Toți fura și profita de naivitatea sau de prostia sarmanului popor roman. Daca aș fi neutru și n-aș fi și eu una dintre victimele lor aș putea spune ca bine ne fac, ca o meritam. Tentația pentru conducatori este mare sa inșele atunci cand constata atata ignoranța, inclinație spre barfa, lene, ipocrizie, nedreptate și lipsa de recunoștința din partea majoritații celor ce i-au votat, de fapt.

Aș promova, deci, votul negativ ca cea mai buna opțiune politica daca nu mi-ar trece cateodata prin minte varianta terifianta și conspiraționista ca poate-s ințeleși și ca, de fapt, ii votam pe aceeași oameni artificial desparțiți de niște culori și ceva sigle. Sa speram sau macar sa presupunem ca nu este așa. Cu toate acestea, in paralel, unele strategii urmaresc sa propuna spațiului public o noua gaselnița : candidatul feminin! Daca ne-am prins de rocada cu partidele ce ar fi sa ne propuna alta, de sexe?

Cunoscuta vorba din popor spune sa nu dai vrabia din mana pe cioara de pe gard. Bineințeles, aștia de la putere chiar pe asta se bazeaza. Iși conserva și ne conserva prostia sau ignoranța, saracia și nevoile și neamul tot mai prost și mai manelist pe principiul ca daca nu muncești și nu reformezi nu ai cum sa greșești foarte grav, ori ca mai buna ar fi o incompetența inofensiva decat prea multa inițiativa suparatoare. Și ca, pe sistemul acesta, romanii, mai sperioși, se vor teme de schimbare.

Un fenomen asemanator celui cu inducerea votului negativ se petrece de vreo cațiva ani buni in spațiul public, imediat dupa ce am scapat de fantoma Elenei Ceaușescu. Mioritici și consecvenți am sarit de la o extrema la alta ca de la o Elena la o alta Elena. Ne-a bagat cineva in minte ideea ca femeile ar fi mai puțin hoațe sau mai puțin corupte și, de aceea, ar fi indicat sa le promovam in politica și in administrație. Ca, deh, ele nu au doctrina. Toate-s bune la suflet și cinstite, indiferent de partid! Sa ne conduca, deci, pentru ca ele-s mai corecte. De unde convingerea asta la cei care nu au dubii niciodata și numai in certitudini se scalda?

Eu cred ca avem de a face numai cu PR-ul feminist celebru și redutabil, bine susținut din umbra de personaje compromise care nu mai pot ieși la suprafața. Femeile promovate pana acum stau cuminți la Guvern sau la Parlament și nu fura doar ca sa promoveze imaginea celorlalte. Pana cind vor apuca la ciolan, apoi sa vezi corupție și prapad.

In alte domenii, mai puțin mediatizate decat cel politic, femeile au luat-o razna complet și au creat cel mai blamat sistem judiciar din Europa. Cate femei judecator elibereaza criminali și cați barbați ați auzit sa fi facut asemenea grozavii? Avem un singur judecator cunoscut care a trecut prin arest (Costiniu) dar și acela este soțul unei judecatoare mult mai cunoscute și mai puternice decat el (tot Costiniu, bineințeles). In rest, numai femei judecator arestate, prinse cu luare de mita sau bete crița la volan și alte potlogarii. Interesant, nu? Sa nu spuna cineva ca și statistica este un instrument de argumentație misogin!

Daca ne topim puțin din gelatina de pe creier și dormim cel puțin opt ore pe noapte am putea vedea lucrurile mai simplu și mai clar. Putem sa ne intrebam plini de prospețime la cate mii de femei care iși vand trupul sau se casatoresc pe bani gasești un barbat care face așa ceva? Cați barbați ar accepta o relație cu superiorul doar ca sa promoveze intr-o funcție de conducere? Atunci, care-i probabilitatea sa ne fie mai bine cu cioara de pe gard?

Nu-i așa ca putem da vrabia pentru o mare pacaleala doar pentru ca

Leave a Comment