După ce luni bune, agenţii economici s-au lăfăit fără grija că se pot trezi cu Garda pe cap, nu de alta dar comisarii erau mai preocupaţi de preavizele de concediere primite de la Bucureşti decât de posibila evaziune fiscală, acum toţi tremură de fiecare dată când cineva îi trece pragul firmei.
Acum câteva zile, proaspeţii inspectori antifraudă au descălecat pe plaiuri sălăjene şi au tăiat în carne vie. Toţi cei prinşi cu musca pe căciulă, fie ea cât de mică, au fost aspru sancţionaţi. Bacşişul din buzunarul ospătarilor, neglijarea emiterii bonurilor fiscale, produsele absente din documente, sumele imposibil de justificat – niciun detaliu nu a fost trecut cu vederea. Deşi răspunsurile oficialilor din Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală cu privire la scopul acestor acţiuni de control întârzie, mesajul este clar: nevoia de bani la bugetul statului.
Acest lucru l-a lăsat de înţeles însuşi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care, la sfârşitul anului trecut, anunţa că obiectivul recent-înfiinţatei Direcţii Generale Antifraudă îl reprezintă colectarea la bugetul de stat a cel puţin 800 milioane – 1 miliard de euro în primele şase luni. Ba mai mult, i-a atenţionat pe sefii numiţi în fruntea instituţiei că vor fi eliminaţi din peisaj dacă nu realizează acest obiectiv. În aceste condiţii, „măcelul” pe care îl săvârşesc în această perioadă lucrătorii structurii antifraudă n-ar trebui să ne surprindă. Oamenii îşi fac treaba cu securea concedierii deasupra capului.
Pe de altă parte, demersul lor scoate la iveală dimensiunile alarmante ale evaziunii fiscale, dar şi faptul că fenomenul se petrece în mai toate domeniile economiei. Asta în condiţiile în care toate guvernele ce s-au perindat de-a lungul timpului s-au întrecut în declaraţii publice cu privire la această problemă ce secătuieşte bugetul statului şi îi împovărează cu biruri pe cei care fac afaceri corecte în România, dar şi cu privire la măsurile „revoluţionare” ce vor combate fenomenul. Cea mai recentă „armă de atac” se doreşte a fi tocmai această Direcţia Antifraudă, cei peste 1.000 de inspectori de specialitate şi potopul de amenzi ce s-a abătut asupra ghinioniştilor.
FB
ALOOOOOOOOOOOOOO Polite Ghiurcooooooooooooo,Butiriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Finaţe, ce faceti.Salajul un judet sigur, protejati mafia si sunteti platiti din bani contribuabililor.
Bravo inspectoriilor antifraudă. De ce pina acum nu ati actionat. cine v-a impedicat.
Esti un prostalau Demeti-nIad!
Iti pute gura si ai rasuflarea grea!
Apropos!
Da,tu pana acuma ce ai facut?
Tot prost,tot prost?
Da ma!
Pentru prostie si rautate nu-i leac,veci!
noroc ca avem multe buticuri si asa nu apuca sa ajunga si la marii evazionisti
de la 1000 de buticuri nu incasezi nici jumatate cat poti incasa daca ii dai in cap la o firma „serioasa” care invarte milioane de lei/euro si nu da un ban la stt
Felicitări !
Sper să nu fie sărit nimeni de la control.
Este nesimtire crasa sa omori micii intreprinzatori gasindu-le tot felul de bube in cap ca sa atragi bani la buget, dar sa nu te atingi de marii datornici …………rusine statului !!!!!!!!!!!
Numai in acest fel, esti sigur ca distrugi bruma de capitalism care de 25 de ani incearca sa scoata capul…….haideti sa ne intoarcem atunci la cine si ce am fost inainte de 1989 !!!!!!
Dacă într-un sfert de secol n-am reuşit decât o brumă de capitalism, atunci oare de ce am distrus noi fabricile alea ceauşiste, făcute tot într-un sfert de secol ?
Numai la Armătura şi la Emailaţi nemernicii ăştia au lichidat 9.000 locuri de muncă !