După ce au fost vehiculate mai multe nume din handbalul românesc, în cele din urmă, în cursa pentru şefia Federaţiei Române de Handbal au rămas trei persoane. Cu toate că a declarat la un moment dat că nu va mai candida pentru această funcţie, actualul preşedinte, Cristian Gaţu s-a răzgândit în ultimul moment, depunându-şi candidatura. În cursa pentru alegrile programate în data de 27 ianuarie au mai intrat Remus Drăgănescu, vicepreşedinte al FRH şi Alexandru Dedu, fostul pivot al echipei naţionale de handbal masculin şi al Barcelonei. Însă, acesta din urmă nu a convis aproape pe nimeni că merită să conducă handbalul românesc, astfel că sigura persoană care i-ar putea pune probleme actualului preşedinte la alegerile de la finalul lunii este vicepreşedintele Drăgănescu.
Gheorghe Tadici, managerul HC Zalău şi selecţionerul naţionalei feminine, consideră că prima şansă pentru funcţia de preşedinte o are Cristian Gaţu, cel care ocupă şi în prezent această funcţie. „În opinia mea, nu sunt multe variante care să fie favorabile handbalului românesc. Drăgănescu a fost vicepreşedinte la Federaţie în ultimele două mandate şi antrenor timp de mulţi ani. A fost director tehnic al echipelor naţionale de junioare şi tineret şi cunoaşte potenţialul handbalului feminin. Din punctul meu de vedere, este singurul care ar putea fi un contracandidat pentru Cristian Gaţu, nici într-un caz Alexandru Dedu. A fost preşedintele Ligii Profesioniste de Handbal timp de doi ani şi nu s-a întâmplat nimic în această perioadă. Au fost şase echipe fondatoare şi nu a reuşit să mai aducă nicio echipă în aceşti doi ani, drept pentru care, activitatea Ligii este acum suspendată. Cristian Gaţu a gestionat bine situaţia din handbalul românesc într-o perioadă de criză, în special la loturile naţionale, care au putut efectua pregătire în condiţii normale. Este un nume în handbalul românesc şi este normal să aibă prima şansă”, ne-a declarat Tadici, care consideră că va conta foarte mult şi componenţa Consiliului de Administraţie. „Preşedintele este important într-o federaţie, dar foarte importantă este şi componenţa Consiliului de Administraţie. Dacă nu este format din oameni implicaţi cu adevărat în handbal, va fi la fel ca în acest mandat, când eu am supărat spunând că sunt unii oameni care au foarte puţină tangenţă cu handbalul. Sper ca de această dată să vină persoane din handbal”, a mai precizat antrenorul zălăuan.
Pentru fotoliile de vicepreşedinţi şi-au anunţat candidatura: Narcişa Lecuşanu, fostă componentă a echipei naţionale, Nurhan Ali (director executiv HCM Constanţa), Liviu Bala (preşedinte HCM Baia Mare), Daniel Georgescu (preşedinte Dinamo), Pavel Mercea (preşedinte AJH Bihor), Andrei Maiorescu (director executiv Pandurii), Valentin Samungi (vicepreşedinte FRH), Marian Muntean (preşedinte CSM Cetate Devatrans) şi viceprimarul capitalei, Octavian Marcel Nicolaescu, care se ocupă şi de echipele CSM-urilor din Bucureşti.
197 de cluburi şi asociaţii sportive au drept de vot, însă, în cazul în care nu se va întruni cvorumul, alegerile vor fi amânate. Pentru a fi întrunit cvorumul, este nevoie ca la alegeri să se prezinte două treimi din numărul total de cluburi cu drept de vot.