Mortul din casa USL

Cu o dibacie aproape diabolica, cand lumea credea ca Traian Basescu se va retrage in propriul barlog pentru a numara pe degetele de la mana stanga voturile PDL, seful statului arunca fumigena, infigand un nou cui in talpa USL. Trebuie citit cu multa atentie articolul 103 din Constitutie. Sa fie atenti (cei din USL – n.r.) ca in Constitutia Romaniei se vorbeste de partidul care obtine 51 la suta si nu de alianta. Se inregistreaza la tribunal (USL-ul – n.r.) ca alianta, daca fuzioneaza e altceva, PNL-ul cu PSD-ul. Daca fuzioneaza si obtin 51 la suta, sunt pe articolul 103. Ca alianta insa au o mare problema, a declarat Traian Basescu intr-o emisiune televizata. Fara doar si poate, mesajul de mai sus a fost adresat mai mult liberalilor.

Aflati intr-o oala ce fierbe de foarte mult timp, penelistii sunt pusi in situatia de a reveni pe prima scena politica alaturi de mai vechii lor tovarasi de arme de la PDL. Pe de-o parte, seful statului nu le da nicio sansa sa guverneze impreuna cu PSD, insa pe de alta parte ii invita sa intre pe poarta din fata a Palatului Victoria, la brat cu pedelistii. Nu este o presupunere, ci o propunere cat se poate de directa: In mod categoric, solutia este cea pe care am incercat-o si in 2008, cu liberalii. Daca ma intreaba cineva ce tip de alianta as vedea posibila si utila, as spune categoric PDL cu liberalii si UDMR. Dintr-o singura pocnitura de bici, Traian Basescu dovedeste – a nu stiu cata oara – ca are capacitatea de a schimba istoria.

Este aproape sigur ca, in prima faza, PNL va respinge orice colaboare cu PDL, insa ecoul cuvintelor lui Traian Basescu va rasuna multa vreme in timpanele liberalilor. Astfel, oferta ramane valabila in memoria celor vizati si, in conditiile in care impartirea candidaturilor in USL va crea o serie de frustrari in tabara liberala, este foarte posibil ca penelistii sa spuna, la un moment dat, D.A. Din nou. Sa fim sinceri, nu ai ce cauta in politica daca esti acoperit intru totul de scrupule.

Pana la urma, parsivitatea lui Traian Basescu este nemarginita. Omul este pregatit ca, la nevoie, sa calce orice in picioare. In primul rand, cu astfel de declaratii poti zdruncina cat se poate de serios credibilitatea USL, cat sa ajunga la un procent de sub 50 la suta, ceea ce ar schimba raportul de forte si, mai ales, partidele care vor crea majoritatea in viitorul Parlament. La toate acestea se adauga stimularea neincrederii PSD in PNL, liberalii aratand, de-a lungul si de-a latul istoriei, ca nu au probleme cu divorturile, daca interesul national o cere, desigur. Astfel, putem spune, fara sa gresim, ca Divide et impera este un fenomen patentat de acest Traian Basescu, in timp ce Filip al II-lea (cel caruia ii este atribuita expresia) pare mic copil in fata prezidentiabilului roman.

Leave a Comment