Sute de elevi sălăjeni au beneficiat de burse profesionale

 

Nu mai puţin de 629 de elevi sălăjeni au beneficiat de burse profesionale anuale, echipamente de protecţie, suport specializat din partea a 25 de tutori de practică, graţie un proiect strategic, „Parteneriat activ pe piaţa muncii”, al cărui cărui principal beneficiar este Inspectoratul şcolar Judeţean Hunedoara, iar ca parteneri Inspectoratul şcolar Judeţean Sălaj, partener 1, şi Inspectoratul şcolar Judeţean Braşov, partener 2.
Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii ISJ Sălaj, derulat pe perioada a trei ani, proiect menţionat a adus plusvaloare în percepţia elevilor despre formarea profesională, în pregătirea practică a acestora, în activităţile de consiliere privind orientarea în carieră şi, nu în ultimul rând, în ameliorarea parteneriatului elev (familie) – şcoală – agent economic -comunitate. Au fost implicate 6 unităţi de învăţământ din Sălaj, reprezentative pentru învăţământul profesional şi tehnic: Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu”, Zalău, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, Zalău, Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, Zalău, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”, şimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic “Ioan Ossian”, Şimleu Silvaniei şi Liceul Tehnologic “Octavian Goga”, Jibou. Domeniile de pregătire profesională vizate de proiect au fost: servicii, mecanică, electronică automatizări, electric şi construcţii, instalaţii şi lucrări publice.Tutorii de practică, de la cei 23 de agenţi economici cu ajutorul cărora au fost încheiate convenţii de practică, au fost formaţi pentru derularea activităţilor cu elevii, iar activităţile efective desfăşurate în stagiile de pregătire practică le-au fost recompensate financiar. De asemenea, activităţile de consiliere au fost derulate de consilieri şcolari, în spaţii amenajate cu dotări susţinute din proiect, dar şi prin vizite în instituţii de învăţământ superior şi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Potrivit sursei citate, cele şase şcoli implicate beneficiază de dotări multimedia şi de birotică, iar pentru activităţile derulate la nivelul judeţului Sălaj, prin proiect, s-a achiziţionat un microbuz. „Rezultatele obţinute în judeţul nostru, în cadrul acestui proiect, raportate la dimensiunea populaţiei şcolare cuprinse în învăţământul profesional şi tehnic, sunt semnificative şi de impact, în condiţiile în care derularea proiectului nu a fost deloc una simplă. Beneficiile aduse prin acest proiect sunt reale şi constituie un exemplu de bună practică, un exemplu care pune într-o lumină favorabilă colaborarea şcolilor cu agenţii economici în scopul asigurării unei tranziţii de succes spre piaţa muncii a elevilor de la filiera tehnologică, din învăţământul liceal şi profesional”, a menţionat Rodica Costache, inspector şcolar în cadrul ISJ Sălaj, şi coordonator regional al proiectului.

 

 

3 Thoughts to “Sute de elevi sălăjeni au beneficiat de burse profesionale”

  1. Zalauan

    Toate bune si frumoase, totusi nu inteleg un lucru.
    De ce au mers elevii in vizita la AJOFM ?
    Oare scoala romanesca pregateste someri pe banda rulanta si elevilor li s-a arata locul unde trebuie sa se inscrie la somaj, dupa absolvire ?
    Parca, pe vremea comunistilor, elevii mergeau in vizita in fabrici si uzine, viitorul lor loc de munca.

    1. Cârcotașul

      la AJOFM… pentru informare… locuri de munca!
      Cei cu media 10 primesc burse de merit!

  2. Anonim

    cu ce ne laudam !?
    elevii care termina un an scolar doar cu medii de 10 nu primesc nici o bursa ,nici un stimulant din partea scolii salajene,credeti ca e educative?

Leave a Comment