Ciurul judecăţii

Chiar dacă pozează într-un mic salvator al acestei naţii, până la urmă, acest popor îl va judeca pe Emil Boc şi faptele sale. Atâtea câte au fost ale lui, câte ale PDL-ului, ale lui Traian Băsescu ori ale altor grupuri de influenţă şi interese. Sunt convins că, la un moment dat, va sosi timpul în care se va alege bobul de neghină. Iar acel moment se apropie cu fiecare zi de trece. Anul 2012 ne va arăta, cu certitudine, ce judecată mai au românii şi, implicit, locul în istorie al lui Boc, Băsescu, al PDL şi UDMR, precum al altor politruci ce ţin dinadins să treacă, la alegeri, prin ciurul judecăţii. Iar după judecata românilor din 2012, va urma judecata istoriei.

După ce a îngurgitat şi digerat tot ce se putea, acum, Emil Boc şi gaşca din PDL îşi arată veleităţile politicianiste de doi bani, combinând tot felul de mesaje, de la cele legate de campania pentru şefia partidului, până la mesajele preelectorale cu dedicaţie specială pentru alegerile locale şi parlamentare de la anul. Din nefericire pentru el, şi mai ales pentru noi, deja ştim tot ce urmează să spună şi, mai ales, ce intenţionează să facă. În ceea ce-l priveşte pe Boc, nimic nu ne mai poate vexa. Premierul e ca o carte deschisă, ale cărei pagini albe şi goale, desprinse din cotor, urmează să fie purtate aiurea de vântul schimbării.

Aşa că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că, nu peste mult timp, vor creşte salariile şi pensiile, drumurile pedeliste vor fi asfaltate, preţul motorinei va fi îngheţat, la fel şi valoarea produselor de pe raft etc. Toate aceste miracole se vor întâmpla – desigur, cu voia lui Boc – până la alegerile din 2012. Culmea face că Emil Boc, Traian Băsescu şi, desigur, PDL şi-au făcut campanie electorală în 2008 şi în 2009 pe banii populaţiei, iar în 2012 îşi vor face din nou campanie, tot pe banii noştri. Între timp, însă, pentru a putea intra cu toate pânzele sus în aceste campanii, cei amintiţi au tăiat în carne vie, reducând salariile şi alte venituri la limita suportabilităţii, sub pretextul că nu mai pot să le plătească. Pe când ei nu au făcut altceva decât să pună bani la saltea, pentru a-i putea cheltui într-o nouă campanie electorală. Să le fie de… bine!

Să fim bine înţeleşi! Ca om, nu contestă nimeni faptul că Emil Boc nu ar fi corect. Însă, ca politician, este omul pe care îl ştim cun toţii. În fond, Emil Boc este produsul politicii româneşti din ultimii 21 de ani. Până la urmă, cu Traian Băsescu în cârcă şi cu o gaşcă de profitori în vârful capului, era imposibil ca Emil Boc să nu ia chipul şi asemănarea acestora. Păcat, însă, că onestitatea omului Emil Boc nu se păstrează şi la politicianul cu acelaşi nume.

Leave a Comment