La alegerile pentru Camera Agricolă, desfăşurate în 10 noiembrie, minoritatea a decis pentru majoritate. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care din totalul celor peste 63.000 de fermieri sălăjeni cu drept de vot, doar 3.122, adică mai puţin de cinci la sută din electori, s-au prezentat la urne.
Ei au au stabilit care vor fi persoanele care să le reprezinte interesele în Colegiul Judeţean al Camerei Agricole. În urma scrutinului au ieşit victorioşi următorii reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale agricole: Rozalia Nagy – Asociaţia Legumicultorilor Sălaj, 509 voturi, Rodica Man, Asociaţia Crescătorilor de Bovine Someş Odorhei, 485 de voturi, Alexandru Sabo, Asociaţia Crescătorilor de Bovine Hereclean, 332 de voturi, Ioan Duca, Asociaţia Crescătorilor de Bovine Măgura Şimleu-Silvaniei, 277 de voturi, Nicolae Ţap-Pop, Asociaţia OVIS Sălaj, 272 de voturi, Mircea Horga, Asociaţia Pomicultorilor Sălaj, 215 voturi, Călin-Marian Condor, Asociaţia Crescătorilor de Bovine Gîlgău, 197 de voturi, şi Marin-Nicolae Filip, API Star Meseş Zalău, 195 de voturi.
Fermierii sub 35 de ani vor fi reprezentaţi de Vlad Ioan Vaida (878 de voturi), Mirela Mastan (644 de voturi), Cosmin-Silviu Bob (504) şi Vasile-Mihai Crişan (391 de voturi), iar cei sub 35 de ani, de Laurenţiu-Ionuţ Ghiuruţan (784 de voturi), Cristina-Dana Chichişan (724 de voturi), Szoboszlai Attila (561 de voturi) şi Ioan Ciubăncan (349 de voturi).
La categoria instituţii de cercetare, câştigător la voturi a fost Valer Coste, Staţiunea de Dezvoltare Pomicolă Zalău, pentru care au optat 1.881 de alegători. De la sindicate, au fost aleşi Farnas Ferencz, Sindicatul Independent Profesional APIA Sălaj (1.673 de voturi) şi Mircea Tămaş, FNSAATD-Agrostar (1.019 voturi). Florin-Dacian Vîlcelean (2.448 de voturi), din partea Patronatului Medicilor Veterinari Privaţi din România, va reprezenta patronatele din domeniul agricol, Ioan Durus, de la Composesoratul Dăbîceni, va fi reprezentantul ocoalelor silvice, iar Adriana Chende (2.495 de voturi), Colegiul Medicilor Veterinari din România Filiala Sălaj.
La categoria cooperative agricole, fermierii sălăjeni i-au desemnat pe Ovidiu-Ioan Sfăt, de la Transilvania Ovicarn (969 de voturi) şi pe Cornel Damşa, de la Suin Ardeal – Zalău (958 de voturi).
Rezultatele nu sunt, însă, definitive, ele putând fi contestate.
Preşedintele Camerei Agricole va fi stabilit de către membrii Colegiului Judeţean aleşi la scrutinul din 10 noiembrie. Dat fiind faptul că legea nu prevede clar care este structura camerelor agricole, fiecare organizaţie judeţeană îşi poate stabili propriul regulament de organizare şi funcţionare.
Camera Agricolă Sălaj va deveni funcţională spre finele lunii în curs.
Ar trebui ca d-voastra, presa, care ati publicat acest articol referitor la camerele agricole sa dezvaluiti si adevaratul caracter al acestor persoane alese in camera agricola nu de oamenii de rand, ci de interese politice. De exemplu, unul dintre ei pe nume Condor Calin a batut mar un cioban care isi pastea animalele. Astfel de oameni reprezinta interesele fermierilor, oameni care bat ferimerii?
Mai este unul dintre alesi care n-a platit salariile angajatilor de la firma pe care o conduce de peste 1 an de zile.Angajatii sunt disperati dar el o duce bine deoarece resursele materiale ale unitatii de cecetare pe care o conduce le foloseste in interesul firmei de familie care are acelasi profil de activitate ,fiind ofirma capusa.Angajatii nu stiu la cine sa mai apeleze pentru a-si primii drepturile salariale,dar nimeni nu vede, nu aude ,sa stopeze aceste abuzuri de putere.