Magistraţii Tribunalului Bucureşti nu s-au pronunţat, deocamdată, asupra contestaţiei formulate de către cei 161 de foşti salariaţi ai Cuprom Zalău, împotriva planului de reorganizare al companiei. O posibilă deciziei ar putea veni în cursul zilei de vineri, ne-au declarat reprezentanţii instanţei bucureştene.
Demersul zălăuanilor a fost motivat de faptul că în planul de reorganizare, pe lista creditorilor societăţii nu au fost incluşi cei 124 de disponibilizaţi de la Cuprom Zalău, şi nici cei 37 de pensionari de la fabrica de sârmă. Potrivit prevederilor contractului colectiv de muncă, tuturor acestora li se cuvin salarii compensatorii, omiterea lor din lista creditorilor echivalând cu pierderea drepturilor băneşti.
În schimb, instanţa bucureşteană a decis să amâne pentru data de 20 noiembrie pronunţarea soluţiei vizavi de contestaţiile depuse de către doi dintre creditorii producătorului de sârmă – Alabastra Mining Limited Cipru şi Raiffeisen Bank – împotriva deciziei luate, la finele lunii august, de către Adunarea generală a creditorilor, prin care a fost respins planul de reorganizare al societăţii.
Contactat, Ştefan Boroş, liderul Sindicatului Liber Cuprom, ne-a declarat că amânarea pronunţării oferă celor 70 de lucrători de la fabrica din Zalău „o lună de respiro”. „Dacă instanţa va respinge contestaţiile celor doi creditori, se va iniţia procedura de faliment a Cupromului, care va însemna restructurarea totală a personalului. În cazul în care va admite contestaţiile, planul de reorganizare ar putea fi supus, din nou, votului”, a explicat liderul sindical.