Criza de cadre din PSD

Dupa audierea din Comisiile parlamentare reunite pentru Administratie si Aparare, Dan Nica a fost votat de Parlament ca ministru al Administratiei si Internelor.

Decizia PSD ca Dan Nica sa cumuleze functia de vicepremier cu cea de ministru a obligat pe Emil Boc sa ceara aprobarea Parlamentului pentru modificarea structurii Guvernului.

Desigur, data fiind majoritatea zdrobitoare detinuta in Parlament de coalitia PDL-PSD, votul n-a constituit o problema. Asta nu inseamna insa ca nu s-a vazut imediat o realitate:

Numirea unui vicepremier si ca ministru a produs o noua tevatura la nivelul guvernarii.

Si cum responsabil de aceasta tevatura e PSD, la imaginea partidului de partener aiurit al PDL s-a mai adaugat o tusa groasa.

Nu e doar singura paguba suferita de PSD prin desemnarea lui Dan Nica.

Mai sunt doua:

1) Ministerul Administratiei si Internelor revine PSD. Daca partidul ar fi desemnat pe altcineva decit Dan Nica, PSD ar fi ramas cu doi oameni in guvern.

Acum, din doi, el a ramas cu unul.

Si chiar daca vicepremier in guvernul Boc era o functie decorativa, dat fiind ca vicepremierul participa la sedintele guvernului, era important ca PSD sa nu piarda un participant.

2) Partidul Social Democrat si-a facut o fala din ceea ce s-a numit rezerva de cadre. S-a ajuns chiar ca si dusmanii PSD sa accepte ca partidul dispune de o armata de personalitati asteptind sa fie numite in posturi.

Desemnarea lui Liviu Dragnea a ridicat primul semn de intrebare in privinta cadrelor de care ar dispune PSD. Liviu Dragnea fusese nu demult ales, prin vot direct, presedinte al Consiliului judetean Teleorman.

Daca n-ar fi demisionat de la minister, Liviu Dragnea ar fi fost obligat sa renunte la sefia Consiliului judetean. Asta ar fi insemnat organizarea de noi alegeri in judetul Teleorman. Pe linga risipa de bani, inevitabila prin organizarea unui scrutin la nici un an de cel anterior, se contura riscul ca Liviu Dragnea si, prin el, PSD, sa piarda sefia judetului Teleorman.

Evident, multi s-au intrebat:

N-avea PSD si alti oameni ce puteau fi numiti ministri fara a isca riscuri si tulburari?

Dupa Liviu Dragnea PSD l-a desemnat pe Dan Nica la Interne. Din lac in put!

Nu sint prea clare motivele acestor numiri de catre PSD. Unii sustin ipoteza unor confruntari dintre diferitele gurpari din partid.

Un lucru e insa cert:

Imaginii de formatiune izvoritoare de brambureala i se adauga cea

Leave a Comment