Un gest de dreptate

Camera Deputatilor a adoptat modificarile la Legea 10 din 2001 privind casele nationalizate.

Lui Traian Basescu, devenit peste noapte din trimis al regimului Ceausescu la Anvers un aparator al proprietarilor, i s-a dat din nou cu tifla.

Dincolo de semnificatia politica a votului ramine cea morala: Modificarea Legii 10 din 2001 a raspuns unei realitati careia subsemnatul i-a consacrat mai multe editoriale si emisiuni.

In virtutea Legii 112 din 1995 multi chiriasi, printre care se numara si Traian Basescu, si-au cumparat apartamentul in care locuiau.

La multi ani dupa ce-au devenit proprietari de buna credinta, intemeiati pe faptul ca imobilele respective nu fusesera revendicate, noii proprietari s-au trezit aruncati in strada de persoane ivite peste noapte cu pretentia ca imobilele au apartinut unor rubedenii.

Sa lasam la o parte faptul ca acesti asa-zisi proprietari n-au catadicsit sa-si revendice imobilele si terenurile la vremea cind Legea 112 le permitea s-o faca.

Sa lasam deoparte ca acesti asa-zisi proprietari au aparut abia dupa ce guvernarea Aliantei DA a inlesnit, prin laxarea exigentelor, posibilitatea de a nascoci documente false.

Sa precizam doar atit: ca prin hotariri judecatoresti aberante, determinate in marea lor majoritate de Mafia retrocedarilor, proprietatea dobindita absolut legal de catre chiriasi a fost considerata mai putin legala decit cea pretinsa de asa-zisii proprietari.

Partidele care au sprijinit modificarea Legii 10 in Parlament au plecat si de la o alta realitate:

In timp ce asa-zisii proprietari sau, in cele mai multe cazuri, cumparatorii dubiosi de drepturi litigioase, s-au plins ca sunt pagubiti de averi uriase

Leave a Comment