Adrian Popuţea, câştigător la Pecica

Pugilistul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalău a participat la finalul săptămânii trecute la o gală internaţională de box, desfăşurată în oraşul arădean Pecica şi intitulată „Praznicul de Pită Nouă”.

Gala a avut loc în aer liber, iar în cadrul acesteia au fost organizate zece meciuri, la zece categorii de greutate.
Pe lângă pugilistul zălăuan, la start s-au mai aliniat sportivi de la două cluburi arădene, Box Club Pecica şi Motorul Silva Lazăr, de la Banatul Timişoara dar şi pugilişti din Suedia.
La categoria 91 de kilograme, Adrian Popuţea a întâlnit chiar un pugilist din Suedia, Ali Zussefi, care a reprezentat clubul Hammarby IF. Partida a fost foarte echilibrată, dar sportivul zălăuan a reuşit să câştige la puncte, după un meci ce a durat trei reprize a câte trei minute.
Printre arbitri care au oficiat la gala internaţională de la Pecica s-a numărat şi zălăuanul Mircea Hărăstăşan.
Pentru Popuţea, turneul organizat la sfârşitul săptămânii trecute a fost un test util în vederea participării la „Centura de Aur”, gală organizată de Federaţia Română de Box şi programată în perioada 4 – 8 septembrie, la Constanţa.
„Centura de Aur” revine după o pauză de cinci ani, FRBox organizând ultima dată această competiţie în 2008, când Adrian Popuţea a fost medaliat cu bronz.
Două mari forţe ale boxului mondial, Cuba şi Rusia, şi-au anunţat deja prezenţa la competiţie, astfel că sportivilor români nu le va fi deloc uşor să urce şi în acest an pe podium.

Leave a Comment