Finalizarea unui amplu proiect european de reabilitare a corpurilor A şi B ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a schimbat radical imaginea celei mai mari unităţi medicale din judeţ. Derularea unei alte investiţii, de această dată, din fondurile proprii ale spitalului, a creat o adevărată cocină pe terenul din lateralul Policlinicii.
Lucrările de mansardare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au transformat spaţiul dintre unitatea medicală şi zona cu blocuri într-o depozit de jeg şi moloz. Situaţia durează de câteva luni, timp în care nici reprezentanţii constructorului, nici cei ai Spitalului nu s-au sinchisit să ia măsurile necesare pentru curăţarea locului cu pricina. Asta chiar dacă zona este intens tranzitată de către zălăuanii care locuiesc în blocurile din imediata vecinătate.
Startul investiţiei a fost dat în luna martie a acestui an, însă circulaţia în zonă a fost închisă doar provizoriu, în ciuda riscurilor la care sunt expuşi cei care ajung pe şantier. Localnicii se plâng că în urmă cu circa o lună, un container plin cu mizeria scoasă din subsolul ambulatoriului a zăcut zile întregi în căldura dogoritoare, mirosul emanat fiind greu de suportat.
Contactat, Laurenţiu Barna, managerul SJU Zalău, a găsit mai multe justificări pentru situaţia existentă. Într-o primă fază, a arătat cu degetul spre constructorii care au executat, în cursul anului trecut, diverse lucrări şi care au depozitat molozul pe spaţiile ce fac obiectul proiectului de mansardare. Mai apoi a invocat faptul că firma ce se ocupă de colectarea deşeurilor percepe tarife foarte mari pentru containere. În cele din urmă a recunoscut că „sunt nişte lucruri care ne mai scapă şi nouă”.
Lăsând toate aceste aspecte la o parte, Barna spune că populaţia nu are oricum ce căuta în zonă, în condiţiile în care „nu este drum public. Nu ştiu de ce trec oamenii pe acolo, când sunt atâtea alte drumuri în zonă!” În paralel, ne oferă şi consolarea: „Important este că zona prin care se face accesul pacienţilor este în regulă”.
„Restul le-om rezolva noi”, ne garantează managerul.
Prin proiectul derulat de către Spitalul Judeţean, în valoare de 484.000 de lei, se urmăreşte mansardarea ambulatoriului de specialitate, pe o suprafaţă de 237 de metri pătraţi, în vederea obţinerii de spaţii suplimentare pentru personalul administrativ. Finanţarea este asigurată integral din fondurile unităţii spitaliceşti. Investiţia trebuie să fie finalizată până în luna septembrie a anului în curs.
UPDATE: La scurt timp după ce convorbirea telefonică dintre redactorul „Magazin Sălăjean” şi managerul SJU Zalău s-a încheiat, în zona amintită a apărut un utilaj care a curăţat mizeria. În doar câteva ore, munţii de moloz s-au „evaporat”, iar sursa duhorii a dispărut. O dovadă că pentru a rezolva o problemă trebuie mai întâi să-ţi pese.
foarte slab managerul spitalului!!!!
acolo a fost si va fi sosea domnu barna, daca mata nu stai in zona ce te roade?,de ani si ani umbla lumea pe acolo nu o sa-i opresti tu!capisco?du te si fa curat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!