Rezultate Bac 2013: Peste 300 de elevi sălăjeni au depus contestaţii

Elevii sălăjeni care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureatul sau nu au fost mulţumiţi de notele obţinute la această sesiune au avut la dispoziţie aproximativ patru ore pentru depunerea contestaţiilor, după publicarea notelor. Listele cu notele de la Bacalaureat 2013- sesiunea iunie-iulie- au fost afişate luni, 8 iulie, în jurul orei 12, atât la avizierele liceelor unde absolvenţii au susţinut examenele cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Potrivit vicepreşedintelui comisiei judeţene de bacalaureat din Sălaj, Flavia Ardelean, au fost depuse în total 309 contestaţii. Cele mai multe au fost la limba şi literatura română, respectiv 140 de elevi s-au arătat nemulţumiţi de nota pe care au obţinut-o. La matematică şi istorie au fost depuse, în total, 84 de contestaţii, iar la disciplinele din cadrul probei la alegere, au fost înregistrate 80 de contestaţii. „În acest an au fost depuse mai puţine contestaţii faţă de anul trecut. De pildă, anul trecut, la limba şi literatura română au fost depuse peste 270 de contestaţii, aproape dublu faţă de acest an”, a menţionat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj.
Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 9-11 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate vineri, 12 iulie.
Conform statisticilor ISJ Sălaj, din totalul de 2.451de elevi înscrişi la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, au fost prezenţi 2.225, din care 57,93 la sută au luat note de trecere. Din seria curentă, peste 61 la sută dintre candidaţi au obţinut note de promovare a probelor. Din promoţiile anterioare au fost prezenţi 303 candidaţi, din care peste 34 la sută au obţinut medii de trecere.
Candidaţii care nu au promovat examenul sau cei care au dorit mărirea notei, au depus contestaţii şi au picat după recorectarea lucrării mai au o şansă în sesiunea din toamnă. Înscrierea se va face în perioada 15 – 19 iulie, iar examenele se desfăşoară în august-septembrie.

One Thought to “Rezultate Bac 2013: Peste 300 de elevi sălăjeni au depus contestaţii”

  1. […] Potrivit vicepreşedintelui comisiei judeţene de bacalaureat din Sălaj, Flavia Ardelean, au fost depuse în total 309 contestaţii. Cele mai multe au fost la limba şi literatura română, respectiv 140 de elevi …mai multe stiri […]

Leave a Comment