Boccizarea

Joi, 15 februarie 2007, seara. Cotidianele Ziua si Adevarul vor publica a doua zi un document senzational: Rezolutia de mana a lui Traian Basescu prin care cere fostului ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, sa rezolve chestiunea Art Construct 92.

Cum se intampla ori de cate ori vine vorba de o dezvaluire senzationala, televiziunile de stiri au prins informatia in jurnalele lor din prime time.

Talk-showurile de noapte o iau si o toaca marunt-marunt.

Ora 23. La Realitatea TV sunt invitati in studio, printre altii, doi politicieni: Marius Marinescu, de la Partidul Democrat, si Mona Musca, de la Partidul Liberal Democrat.

(Monei Musca nu-i fusese respinsa de Justitie contestatia de decizia CNSAS si, deci, nu demisionase inca).

Se dezbate noul biletel al lui Traian Basescu.

Repet:

Documentul si lamuririle corespunzatoare urmau sa apara a doua zi in cele doua cotidiane.

Cativa dintre moderatori, printre care se numarau si cei de la Realitatea TV, facusera rost insa de documente.

Cei doi politicieni nu stiau aproape nimic despre intreaga afacere.

Doar stirea data de toate televiziunile si radiourile ca Ziua si Adevarul vor publica un al doilea Biletel al lui Traian Basescu.

Niste oameni normali, somati in direct sa-si dea cu parerea despre materialele ce urmeaza sa fie publicate, ar fi sovait, daca nu chiar ar fi refuzat s-o faca.

Lucru explicabil.

E aproape imposibil sa te pronunti asupra unei chestiuni, cata vreme nu stii despre ea decat ca a facut obiectul unei stiri.

Astepti sa vezi documentul si amanuntele care-l insotesc.

Ba chiar, pentru a fi nu numai normal, dar si om serios, astepti sa vezi reactiile celor implicati: de la Traian Basescu, pana la patronul firmei respective.

Cei doi politicieni nu sunt insa niste oameni normali. Sunt politicieni din doua partide pe post de biele-manivele ale lui Traian Basescu: Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat.

In consecinta, Mona Musca si Marian Marinescu au prins a turui: ca e o diversiune, ca Traian Basescu a procedat corect, ca Sistemul Ticalosit reactioneaza etc.

Dincolo de naravul politicienilor autohtoni de a da din gura chiar si cand n-au de ce s-o faca, prestatia celor doi politicieni ne avertizeaza asupra unui fenomen: Boccizarea adeptilor lui Traian Basescu.

Venind de la prestatia lui Emil Boc, boccizarea inseamna tendinta de a-l sustine pe Traian Basescu pana-n panzele albe, indiferent de ce ar face domnia sa.

Un fenomen prin care se reia, in Romania lui 2007, fenomenul Emil Bobu din Partidul Comunist Roman.

Sustinerea neconditionata a lui Nicolae Ceausescu.

Leave a Comment