Lucian Bode: De sambata, PDL a imbracat haina opozitiei

Lucian Bode: De sambata, PDL a imbracat haina opozitieiPDL a intrat, de sambata, in era Vasile Blaga. In cadrul Conventiei Extraordinare, democrat-liberalii si-au ales sambata liderii cu care vor intra in batalia pentru alegerile parlamentare. Blaga, proaspat ales la sefia partidului a cerut delegatiilor sa adopte o rezolutie prin care partidul se angajeaza sa uneasca fortele de centru dreapta din Romania si sa stabileasca un parteneriat cu societatea civila. Din noua conducere a PDL fac parte lideri ca Gheorghe Flutur, Dorin Florea, Cristian Preda, George Scripcaru, Mircea Hava, Anca Boagiu si Sever Voinescu.

Vasile Blaga a fost validat in functia de presedinte al PDL cu 1.197 de voturi pentru si doar 28 abtineri. Odata cu alegerea lui Blaga, toata componenta Biroului Politic PDL a fost modificata. In noua structura de conducere nu se mai regasesc nume precum Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Gheorghe Falca, Stefan Gheorghe, Monica Macovei si Teodor Baconschi.

Din echipa lui Blaga fac parte Gheorghe Flutur – secretar general, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda si Mihai Stanisoara – prim-vicepresedinti.

In Biroul Politic al partidului au intrat pe post de vicepresedinti urmatorii democrat-liberali: George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan, Andrea Paul Vass, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Radu Alexandru, Traian Igas, Florin Popescu, Alin Tise, Costica Canacheu, Sulfina Barbu.

Noul presedinte al PDL a supus la vot adoptarea unei rezolutii prin care PDL face apel catre toate fortele pro-democratice din Romania sa se delimitizeze de atacurile impotriva statului de drept lansate de actualul guvern. Totodata, rezolutia prevede un parteneriat cu societatea civila si coagularea unei platforme comune a fortelor de centru-dreapta.

Prezent la lucrarile Conventiei Extraordinare a partidului, presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, a declarat ca odata cu inchiderea evenimentului la care a participat s-a incheiat o etapa, marcata de o guvernare care a erodat mult, guvernare decontata printr-un vot politic negativ la alegerile locale din 10 iunie: Am convingerea ca odata cu finalizarea Conventiei Extraordinare, PDL a incheiat o etapa, marcata de o guvernare care a erodat mult, guvernare decontata printr-un vot politic negativ la alegerile locale din 10 iunie. Pe de alta parte, de sambata, PDL a imbracat cu adevarat haina opozitiei, o opozitie constructiva, capabila oricand sa ofere o alternativa viabila actualei guvernari socialiste, care dovedeste pe zi ce trece ca este un pericol real la adresa functionarii statului de drept.

Referindu-se la noua componenta a BPN, Lucian Bode este de parere ca s-a realizat un echilibru prin alegerea unor democrat-liberali cu multa experienta in partid, premiantii alegerilor locale (Hava, Scipcaru, Florea), alaturi de oameni noi, buni comunicatori, cunoscuti promotori ai valorilor autentice de dreapta ( Cristi Preda, Sever Voinescu, Teodor Paleologu, Radu F. alexandru). Peste aceasta echipa, Vasile Blaga va asigura unitatea, solidaritatea, fermitatea si coerenta de care avem foarte multa nevoie. De asemenea, gestul politic demn si responsabil al fostului presedinte Emil Boc, dar si a intregului BPN, si anume acela de a-si depune mandatul, va trebui obligatoriu sa fie dublat de catre noul BPN prin deschiderea partidului catre o noua constructie politica, capabila sa catalizeze toate structurile de centru-dreapta, si aceasta pana la sfarsitul lunii iulie, a mai spus liderul PDL Salaj.

Leave a Comment