Sub deviza „Țărmul este mai sigur, dar mie-mi place să mă lupt cu valurile”, echipa „Patru flori antidrog pentru primăvara vieţii”, formată din Popan Roxana, Roşu Tudor, Miclăuş Larisa si Pătcaş Larisa, a derulat luna aceasta o serie de activităţi pentru a informa şi preveni elevii de liceu şi gimnaziu asupra consumului de etnobotanice şi canabis. Participând la faza judeţeană a concursului „Împreună”,concurs de proiecte cu tematică antidrog, cei patru elevi ai Colegiului Naţional „Silvania” sunt hotărâţi să prevină cât mai eficient tinerii din ziua de azi asupra efectelor nocive pe care le poate avea consumul de etnobotanice şi canabis. Elevii au început cu o campanie de informare care a avut loc la Colegiul Naţional „Silvania”. Această acţiune a luat amploare, mutându-se la şcolile gimnaziale „Corneliu Coposu”, „Gheorghe Lazăr” si „Simion Barnuţiu”. Aici echipa antidrog a informat elevii de gimnaziu printr-o prezentare powerpoint şi discuţii libere despre etnobotanice şi canabis.
Activităţile au continuat cu un stand antidrog desfăşurat cu ocazia zilelor colegiului.Aici, elevii de liceu şi de gimnaziu au răspuns la chestionare, au fost informaţi asupra diverselor efecte ale drogurilor şi au putut vota creaţia câştigătoare a concursului organizat de cei patru elevi ,cu tema „Spune nu drogurilor”. Echipa „Patru flori antidrog pentru primăvara vieţii” a avut o emisiune pe data de 20 mai la Radio Transilvania Zalău, unde au vorbit despre evoluţia consumului de droguri şi diverse metode de prevenire. În ziua următoare, la Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu”, s-a organizat un workshop unde participanţilor li s-au prezentat efectele etnobotanicelor şi canabisului şi câteva filme de scurt metraj despre dependenţa de droguri. Elevii prezenţi au avut parte de o surpriză când li s-a dat ocazia să deseneze mesajul lor antidrog. S-au format echipe de câte două persoane şi fiecare şi-a exprimat viziunea printr-un desen tematic. La finalul activităţii a fost premiat şi câştigătorul concursului „Spune nu drogurilor”, Țurcaş Eusebiu, întrucât la standul organizat de zilele şcolii creaţia sa a strâns cele mai multe voturi. Echipa îşi propune şi alte activităţi, printre care o vizionare de film pe data de 27 mai, in club „Diesel” de la ora 19. La această activitate vor participa diverşi elevi de gimanziu sau liceu, reprezentanţi ai Crucii Roşii Sălaj, şi diverse personalităţi importante din cadrul şcolilor.
„Vrem să convingem lumea că etnobotanicele şi canabisul nu trebuie tratate cu indiferentă. Ele sunt duşmanii tinerilor din ziua de azi. Vrem să îi convingem să devină o floare antidrog pentru primăvara vieţii”, a spus Popan Roxana, coordonatoarea grupului.
Nu uitaţi să îi susţineţi şi dumneavoastră vizitând pagina de facebook: „Patru flori antidrog pentru primăvara vieţii”!
Echipa de proiect a CNS