S-a hotarat: Salariile bugetarilor vor creste cu 15 la suta

S-a hotarat: Salariile bugetarilor vor creste cu 15 la sutaCoalitia de guvernare a aprobat, ieri, majorarea salariilor pentru angajatii de la stat. Majorarea ar urma sa fie de 15 la suta, dar procentul real urmeaza sa fie stabilit ulterior, dupa 30 martie.

Partidele din coalitia de guvernare au acceptat, ieri, ca Executivul sa mareasca salariile bugetarilor. Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 iunie, data de la care angajatii de la stat vor primi mai multi bani. Este vorba de un acord in cadrul coalitiei de guvernare in sensul in care niciun partid din arcul guvernamental nu a ridicat in cadrul sedintei de luni vreo problema privind recuperarile salariale din luna iunie. Liderii Coalitiei au decis, astazi (ieri – n.r.), ca salariile bugetarilor sa fie majorate incepand cu luna iunie, urmand ca Guvernul sa analizeze procentul cu care se va face majorarea, a declarat, ieri, Septimiu Turcas, coordonatorul campaniei electorale a PDL Salaj la alegerile locale. Potrivit acestuia, urmaza ca Executivul sa calculeze si sa gaseasca solutiile pentru majorarea salariilor. Si eu sunt unul dintre bugetari, si nu pot decat sa ma bucur pentru aceasta decizie. A fost o perioada grea, in care fiecare angajat a avut de suferit, in special cei cu salarii mici, care de altfel reprezinta majoritatea bugetarilor, a spus Septimiu Turcas.

Pe de alta parte, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, este de parere ca a da inapoi o parte din salariile taiate in 2010 nu-i scuteste pe cei care au fost afectati, nici de datoriile pe care le-au acumulat intre timp, nici de pierderea unor bunuri achizitionate din credite – pentru care nu au mai putut plati ratele la timp, si nici nu-i ajuta pe cei care au fost concediati. Intre timp, insa, puterea de cumparare a scazut dramatic prin cresterea preturilor la utilitati, combustibil, alimente etc. Fara masuri de crestere economica prin reducerea CAS si a TVA la produsele de baza, restituirea pentru bugetari a unei parti din veniturile taiate ramane un gest electoral, cu atat mai mult cu cat are loc inainte de alegerile locale, a spus in final liderul PSD Salaj.

Leave a Comment