Impozitarea tuturor pensiilor, subiect de comuniune sufleteasca intre pedelisti si liberali

Impozitarea tuturor pensiilor, subiect de comuniune sufleteasca intre pedelisti si liberali

O parte importanta dintre democrat-liberali sustine ca solutia pentru redresarea economica ar putea fi impozitarea pensiilor si reducerea TVA-ului. Andreea Paul Vass, insa, nu sustine aceasta ipoteza, subliniind ca optiunea a fost analizata in 2010, dar s-a renuntat la ea. A fost una din optiunile analizate la nivelul anului 2010 si la care s-a renuntat si pe drept cuvant, justificat, pentru ca noi, daca e sa vorbim acum de o politica fiscala care sa raspunda la nevoia de crestere a bunastarii romanilor, atunci primul lucru pe care ar trebui sa il facem este sa diminuam contributiile de asigurari sociale, adica a poverii fiscale. Pasul urmator – cota unica si abia in al treilea rand reducerea TVA-ului, declara consilierul primului ministru, Andreea Paul Vass, pentru presa centrala.

Nici deputatul PDL, Lucian Bode, nu este de acord cu impozitarea pensilor, demnitarul subliniind ca, in momentul de fata, prioritatile Guvernului sunt cu totul altele. Nu voi sustine un astfel de demers, indiferent de persoana care l-ar propune. Noi avem de adoptat legea bugetului de stat pentru 2012, dar si legea salarizarii. Acestea sunt prioritatile noastre, in acest moment, a aratat Lucian Bode.

Pe de alta parte, deputatul PNL, Mirel Talos, este de parere ca Guvernul Boc conduce Romania pe drumul sigur al scaderii economice, al scaderii veniturilor, al scaderii nivelului de trai, al scaderii nivelului investitiilor. Vinovati pentru situatia actuala au fost aratati cu degetul intotdeauna: pensionarii. Ei sunt de vina, in opinia domnului Basescu, pentru faptul ca a crescut TVA, ei sunt de vina pentru ca bugetul nu are bani pentru investitii, ei sunt de vina pentru ca tara se indatoreaza in fiecare zi, ei sunt de vina pentru ca economia este in continua scadere, subliniaza liberalul intr-o declaratie politica, remisa redactiei. Astfel, Mirel Talos, ca de altfel omologul sau de la PDL, Lucian Bode, se opune vehement impozitarii pensiilor: PNL se opune impozitarii cu 5,5 la suta a pensiilor mici, cum ne opunem transformarii pensionarilor de catre PDL in sacrificatii crizei economice.

Leave a Comment