Fekete Andras aduce vesti din Coalitie

Fekete Andras aduce vesti din Coalitie

Coalitia de guvernare a stabilit, ieri, infiintarea unei functii de ministru pentru coordonarea absorbtiei fondurilor europene, care urmeaza sa fie supusa votului Parlamentului pana la finalul lunii septembrie, a facut cunoscut liderul grupului senatorial al UDMR, Fekete Andras. Potrivit presei centrale, autoritatile de management pentru absorbtia fondurilor europene vor ramane la ministere, insa noul ministru pentru fonduri europene va coordona absorbtia si va asigura comunicarea directa cu reprezentantii Comisiei Europene. Am decis ca se va face acest minister. Va avea rol de coordonare a fondurilor europene, dar nu vor fi luate fondurile de la ministere. Obligatoriu, va trebui trecut prin Parlament, pentru ca schimba structura Guvernului. Chestiunea va fi transata pana pe 20, 20 si ceva septembrie, a declarat senatorul UDMR. El a subliniat ca nu s-a facut vreo nominalizare de ministru, insa a mentionat ca viitorul demnitar va fi, cel mai probabil, o persoana neafiliata politic, dar care va avea o relatie buna cu liderii de la Bruxelles. Nu am discutat vreun nume, probabil ca va fi cineva care nu va fi neaparat un membru de partid, dar care sa aiba o credibilitate foarte mare la Bruxelles, a completat Fekete Andras.

Potrivit Legii de functionare a Guvernului, ministerele si ministrii se aproba de catre Parlament, prin acordarea votului de incredere asupra Programului de guvernare si intregii liste a Guvernului, la investitura.

Primul-ministru poate cere Parlamentului modificarea structurii Guvernului prin infiintarea, desfiintarea sau, dupa caz, divizarea ori comasarea unor ministere, se mai arata in lege.

Leave a Comment