Culmea politicii sălăjene! Deputaţii sălăjeni, vicecampioni în topul prezenţei la serviciu

Culmea politicii sălăjene! Deputaţii sălăjeni, vicecampioni în topul prezenţei la serviciu

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a lansat săptămâna aceasta un nou raport de monitorizare a activităţii parlamentare, de data aceasta la jumătatea actualei legislaturi.

Intitulat Bilanţul activităţii parlamentare după 2 ani de mandat, raportul a fost realizat pe baza prezenţei înregistrate la votul proiectelor legislative, nu pe cea din listele de prezenţă, ştiut fiind că mulţi parlamentari semnează prezenţa şi pentru colegii lor, pentru ca aceştia să îşi ia banii în ciuda faptului că lipsesc de la lucrări.

Raportul arată, printre altele, care este partidul cu cea mai slabă activitate din punct de vedere al prezenţei membrilor săi la lucrările din plen, prezintă circumscripţiile cu cei mai (in)activi parlamentari, dar şi domeniile cele mai reglementate din fiecare Cameră.

Potrivit raportului IPP, media procentelor prezenţei la vot a deputaţilor sălăjeni îi ridică pe aceştia în topul celor mai harnici parlamentari din România, clasându-i pe locul II la nivel naţional, cu 85,7 la sută, în urma deputaţilor din Arad care au acumulat 88,4 la sută prezenţă la vot. În urma deputaţilor sălăjeni, pe locul III, se situează colegii lor din judeţul Cluj cu 80,8 la sută.

Nominal, aşa cum ne-a obişnuit, cel care conduce în clasamentul deputaţilor sălăjeni prezenţi la sedinţele din Cameră, cu un procent de 95,7 la sută, este deputatul Seres Denes (UDMR), urmat de Lucian Bode (PDL) – 91,9 la sută, Iuliu Nosa (PSD) – 84,5 la sută şi, destul de departe, Mirel Taloş (PNL) – 70,8 la sută.

În competiţia prezenţei la vot a celor doi senatori sălăjeni, conduce Gheorghe Pop (PSD) cu 75,6, la sută, urmat îndeaproape de colegul său Fekete Andras (UDMR) cu 72,3 la sută.

Procentele de prezenţă sunt calculate dintr-un total de 1.098 de voturi finale exprimate – în perioada de referinţă – pentru Camera Deputaţilor şi 1.337 de voturi finale exprimate pentru Senat. De asemenea, în raport, în dreptul fiecărui deputat şi senator este trecut şi numărul de zile de vot final la care a participat în perioada monitorizată.

Leave a Comment