Lucian Bode, ales secretar general adjunct – regiunea de Vest

Lucian Bode, ales secretar general adjunct - regiunea de Vest

Obţinerea unui nou mandat în fruntea Partidului Democrat Liberal de către premierul Emil Boc nu a reprezentat nicio surpriză pentru pedeliştii sălăjeni prezenţi la Congres. Atât înainte de prezentarea moţiunilor celor trei candidaţi, dar şi în timpul numărătorii voturilor, cei 21 de delegaţi din Sălaj au făcut pronosticuri în favoarea lui Boc, chiar dacă printre aceştia se aflau şi potenţiali susţinători ai lui Blaga. Nimeni nu contesta faptul că premierul îşi va continua şefia la PDL, însă politicienii aveau rezerve în ceea ce priveşte scorul cu care acesta urma să câştige. Unii credeau chiar că s-ar putea ajunge la turul doi. Ceea ce, până la urmă, nu s-a întâmplat.

Boc reloaded

Premierul Emil Boc şi-a păstrat funcţia de preşedinte al PDL. Marele înfrânt al competiţiei desfăşurate sâmbătă, 14 mai, a fost Vasile Blaga. El a pierdut în faţa lui Boc la o diferenţă covârşitoare, cu 370 de voturi mai puţin, conform datelor oficiale. Scorul oficial: Emil Boc – 868 de voturi, Vasile Blaga – 499 de voturi. Theodor Paleologu, cel de-al treilea candidat pentru manetele PDL, a cărui prezenţă plină de spirit şi umor a avut darul de a mai descreţi frunţile pedeliştilor, chiar dacă a fost tratat ca un element de decor, a obţinut doar 24 de voturi. Simt o mare responsabilitate. Votul dumneavoastră mă obligă. Îi mulţumesc lui Vasile Blaga şi lui Toader Paleologu. Din această seară eu nu mai reprezint nicio moţiune, ci PDL.

Avem nevoie de toţi în PDL. Avem nevoie de Vasile Blaga în conducerea PDL, a declarat la finalul competiţiei Emil Boc, citat de presa centrală. În ceea ce-l priveşte pe Vasile Blaga, acesta a primit înfrângerea cu destulă diplomaţie, declarând: I-am încredinţat conducerea partidului lui Emil Boc şi nu-l invidiez. Niciunul dintre cei care m-au votat astăzi nu va pleca din partid. Îl rog pe Emil să se gândească bine că astăzi am spus multe adevăruri. Aveţi grijă ce veţi face şi mâine, pentru că avem nevoie de o echipă puternică.

Bode, mulţumit, deci relaxat

În competiţia pentru postul de secretar general adjunct – regiunea de Vest, deputatul sălăjean Lucian Bode a trecut hop-ul, astfel că va face parte din componenţa Biroului Permanent Naţional al partidului. Alegerea în funcţia de secretar general adjunct reprezintă, pentru mine, o mare onoare şi totodată o imensă responsabilitate. Am fost, sunt şi voi rămâne un om de echipă. Aşa cum am afirmat şi de la tribuna Convenţiei Naţionale, cred cu tărie în faptul că PDL reprezintă un brand care, ca orice brand, se poate uza, dar întotdeauna rămâne o echipă, a declarat preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode.

Funcţia de secretar general adjunct – regiunea vest, reprezintă cea mai înaltă funcţie politică deţinută de vreun membru al PDL Sălaj. Este o recunoaştere a activităţii mele în acest partid – în care sunt membru din anul 2001 – precum şi o infirmare a cutumei conform căreia Sălajul este un judeţ mic din punct de vedere politic. S-a demonstrat, încă o dată, că Sălajul contează, a încheiat liderul PDL Sălaj.

Leave a Comment