Andrei Todea – director general în cadrul Ministerului Economiei

Andrei Todea - director general în cadrul Ministerului Economiei

Sălăjeanul Andrei Todea a preluat, începând de ieri, funcţia de director general în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, având ca principală atribuţie coordonarea Corpului de Control al acestui Minister. Pentru a obţine postul amintit, în perioada 4 – 11 martie, Andrei Todea a participat la un concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, alături de alţi contracandidaţi. De asemenea, odată instalat în fotoliul de director general în cadrul Ministerului Economiei, acesta a fost nevoit să renunţe la funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG). Concursul a fost organizat, în perioada 4 – 11 martie, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, unde au fost prezenţi şi alţi pretendenţi pentru acest post, ne declară Andrei Todea, care a adăugat că, deşi acum are alte prerogative decât cele ale unui secretar de stat, nu va înceta să susţină activitatea PDL Sălaj.

Contactat, preşedintele democrat-liberalilor sălajeni, deputatul Lucian Bode, a subliniat că decizia prin care Andrei Todea a renunţat la funcţia de secretar de stat în SGG pentru fotoliul de director general în cadrul Ministerului Economiei îi aparţine colegului său, în totalitate. Aceasta a fost decizia, personală, a lui Andrei Todea. Îmi exprim speranţa că va fi cel puţin la fel de loial PDL Sălaj, cum a fost şi în postura de secretar de stat în SGG, a spus Lucian Bode. Deputatul a subliniat, însă, că din punctul său de vedere niciun membru al PDL Sălaj, care şi-a propus să candideze la alegerile locale din 2012, nu va putea activa şase zile din şase în Bucureşti.

Pedeliştii sălăjeni care vor să ocupe un post de primar, consilier local, judeţean sau preşedinte de Consiliu Judeţean la alegerile din 2012, vor trebui să decidă dacă vor să stea în Bucureşti sau în Sălaj. Cu alte cuvinte, Andrei Todea va mai putea susţine PDL Sălaj, însă fără a mai emite pretenţii pentru o funcţie la alegerile locale de anul viitor.

Leave a Comment