Scandal pentru Primaria Almasu

Scandal pentru Primaria Almasu

Laurentiu Balan, candidatul PSD la alegerile din 13 februarie 2011, pentru fotoliul de primar al comunei Almasu, a demisionat din functia de secretar al administratiei locale si este convins ca dreptatea va fi de partea lui, chiar daca legea spune ca demisia are efect juridic abia dupa 30 de zile de la depunerea ei. Fostul secretar si-a depus, pentru a doua oara, candidatura pentru functia de primar la Almasu.

Prefectul Salajului s-a aratat ieri, in cadrul intalnirii cu reprezentantii mass-mediei locale, sceptic in ce priveste sansele de participare la cursa electorala ale candidatului PSD, Laurentiu Balan. Depunerea candidaturii acestuia a fost contestata de PDL si PNL, pe motiv ca statutul de functionar public pe care il are, din pozitia de secretar al comunei este incompatibil cu o candidatura sustinuta de un partid public. Judecatoria Zalau a invalidat candidatura lui Laurentiu Balan, dar fostul secretar, desi avea posibilitatea, nu a facut recurs fata de decizia instantei la Tribunalul Salaj. Sunt sanse foarte mari ca Laurentiu Balan sa ramana si fara loc de munca si sa nu mai poata candida la alegeri. Ma intreb cum a putut sa faca o astfel de greseala un om cu experienta lui si cu cunostintele sale juridice, a spus prefectul de Salaj.

In replica, Laurentiu Balan ne-a declarat ca si-a depus pentru a doua oara candidatura si si-a dat demisia din functia de secretar al comunei. Initial am incercat sa procedez la incetarea raporturilor de serviciu, dar ulterior, am ajuns la concluzia ca trebuie sa imi dau demisia. Legea spune ca demisia ar avea efecte juridice abia dupa 30 de zile de la depunerea ei. Nu sunt de acord cu acest lucru. In aceste conditii nu m-as fi putut incadra pentru depunerea candidaturii. Eu, ca sa respect aceste prevederi, ar fi trebuit, probabil, sa anticipez ce se intampla aici, precum si masurile si hotararile Guvernului. Nu inteleg de ce le este frica adversarilor mei si nici de ce m-au contestat. Voturile vor decide care dintre candidati este considerat de cetateni cel mai capabil. Cred ca mi s-a incalcat dreptul constitutional de a fi ales atunci cand am fost contestat. Potrivit Constitutiei Romaniei eu am anumite drepturi, care trebuie respectate, a sustinut Laurentiu Balan.

1.979 de locuitori sunt asteptati la urne

Campania electorala pentru alegerile din comuna Almasu incepe sambata, 29 ianuarie 2011 si se incheie in 12 februarie, ora 7.00. Candidatii pentru functia de primar sunt: Alexandru Ovidiu Ghila-PDL, Danut Emil Turuca-PNL, Claudiu Laurentiu Balan-PSD si Gal Mate Istvan-UDMR. Din informatiile oferite, in cadrul conferintei de presa de ieri, de prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, la alegerile din 13 februarie sunt asteptati 1.979 de locuitori cu drept de vot, in sase sectii de votare.

Tiparirea buletinelor de vot se va realiza pana cel tarziu in data de 8 februarie 2011, ele urmand a fi preluate de la prefect, de catre viceprimar, impreuna cu presedintele biroului electoral de circumscriptie, imediat dupa tiparire, dar nu mai tarziu de 9 februarie 2011 si predate, pana in 12 februarie, presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare. In ziua alegerilor, 13 februarie 2011, ora 6.00, are loc verificarea de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare, in prezenta celorlalti membri, a existentei materialelor necesare votarii (urne, liste electorale, formulare de liste electorale suplimentare, stampile, tusiere etc.), sigilarea urnelor prin aplicarea stampilei de control a sectiei de votare si aplicarea stampilei de control a sectiei de votare pe ultima pagina a buletinelor de vot. Daca va fi cazul organizarii celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului, acesta va avea loc in data de 20 februarie 2011.

Leave a Comment