Alegerile din Almasu, in zi cu ghinion

Alegerile din Almasu, in zi cu ghinion

Institutia Prefectului Judetului Salaj anunta ca, in ultima sedinta de Guvern, s-a stabilit ca data pentru desfasurarea alegerilor locale partiale pentru primar in comuna Almasu sa fie duminica, 13 februarie 2011, conform unei hotarari publicate inclusiv in Monitorul Oficial de vineri, 7 ianuarie 2011. Asa cum prevede calendarul alegerilor adoptat de Executiv, prefectul are ca data limita 8 ianuarie 2011 pentru a emite ordinul privind numerotarea circumscriptiilor electorale din comuna.

Delimitarea si numerotarea sectiilor de votare trebuie realizata de catre viceprimarul comunei, nu mai tarziu de 16 ianuarie 2011.

Partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, candidatii independenti si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale au ca termen data de 24 ianuarie pentru depunerea candidaturilor, acestea ramanand definitive, dupa solutionarea eventualelor contestatii, nu mai tarziu de 29 ianuarie 2011.

Campania electorala incepe in data de 29 ianuarie 2011 si se incheie in ziua de sambata care preceda data alegerilor, respectiv 12 februarie, la ora 7.00

Tiparirea buletinelor de vot trebuie realizata pana cel tarziu in data de 8 februarie 2011, ele urmand a fi preluate de la prefect, de catre viceprimar impreuna cu presedintele Biroului electoral de circumscriptie, imediat dupa tiparire, dar nu mai tarziu de 9 februarie 2011 si predate, pana in 12 februarie, presedintilor Birourilor electorale ale sectiilor de votare.

In ziua alegerilor, 13 februarie 2011, ora 6, are loc verificarea de catre presedintele Biroului electoral al sectiei de votare, in prezenta celorlalti membri, a existentei materialelor necesare votarii (urne, liste electorale, formulare de liste electorale suplimentare, stampile, tusiere etc.), sigilarea urnelor prin aplicarea stampilei de control a sectiei de votare si aplicarea stampilei de control a sectiei de votare pe ultima pagina a buletinelor de vot.

Votarea va avea loc duminica, 13 februarie, intre orele 7 – 21.

Daca este cazul organizarii turului al II-lea de scrutin pentru alegerea primarului, acesta va avea loc peste o saptamana, in data de 20 februarie 2011.

Leave a Comment