Deputatul Iuliu Nosa: “Romania se indreapta catre o dictatura prezidentiala”

Prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, a declarat ca, desi a fost schimbat programul din Camera Deputatilor, astfel incat votul final sa fie dat miercurea, si nu martea, puterea nu a reusit sa isi treaca de votul parlamentarilor legile pe care le dorea.

Nosa si-a exprimat speranta ca se va reveni la programul initial, adaugand ca nici sedinta de Guvern de martea trecuta nu a avut rezultatul asteptat. Mai exact, desi se spera ca sedinta de la Cotroceni sa aduca “lucruri bune pentru romani”, prin rezolvarea situatiei ANI, a problemelor cu Legea Educatiei si a celor din sistemul de pensii, aceste aspecte au fost lasate de-o parte. In schimb, tema ce a captat atentia marti a fost modoficarea Constitutiei. “Cred ca lui Boc si Guvernului le-a fost inmanat proiectul de modificare a Constitutiei si atata tot. Constitutia trebuie modificata, dar nu asa.

S-a constituit Comisia de modificare a Constitutiei, iar PDL a cedat doua locuri parlamentarilor independenti si am crezut o clipa ca aceasta Comisie nu se va subordona presedintelui”, a declarat Nosa, total nemultumit de felul in care s-a desfasurat sedinta de la Cotroceni.

“In loc sa se dezbata lucruri importante, de fapt ei vroiau sa furnizeze o alta tema de dezbatere publica si anume modificarea Constitutiei”, a spus deputatul Iuliu Nosa, potrivit caruia Romania se indreapta catre “o dictatura prezidentiala”. In acelasi spirit de idei, deputatul PSD de Salaj a afirmat ca si Legea Educatiei, la fel ca proiectul de modificare a actului fundamental al tarii, a fost pur si simplu pusa de Traian Basescu in bratele ministrului Funeriu.

“ANI consuma bani si nu rezolva nimic”

Deputatul Nosa a facut cateva precizari si in ceea ce priveste situatia ANI. Cum nicio alta tara din UE nu are o asemenea agentie, care sa verifice declaratiile de avere, ci se bazeaza pe sistemele de justitie proprii, nici Romania nu ar trebui sa aiba. „In loc sa fie lasata justitia din Romania sa isi faca treaba, a fost infiintata ANI. Dar in conditiile in care suntem membru UE si niciun alt stat din UE nu are o asa agentie care sa verifice declaratiile de avere, ci lasa sistemele de justitie sa isi faca treaba, nu vad de ce sa avem noi ANI si sa consumam bani publici fara sa rezolvam nimic”, a declarat Iuliu Nosa.

Prim-vicepresedintele PSD Salaj a declarat ca modul in care ANI si-a desfasurat activitatea a dovedit ca aceasta agentie este pe cale de a fi politizata, ceea ce nu este permis pentru un asemenea organism de control. In plus, ANI nu isi poate continua activitatea printr-o ordonanta de urgenta, data special in acest sens, si ca era foarte bun modul in care se proceda in privinta declaratiilor de avere, inainte ca ANI sa fie infiintata. “Din punctul meu de vedere, era foarte bine sa ne facem propriile declaratii de avere. Fiecare e raspunzator pentru ce semneaza”, a declarat deputatul PSD de Salaj.

Iuliu Nosa a mai spus ca ANI a fost infiintata in perioada in care ministru al Justitiei era Monica Macovei, care “probabil avea o relatie mai apropiata cu comisarul european pe Justitie si asa au ajuns sa creeze aceasta agentie”.

Sanctiuni in patru comune

Prim-vicepresedintele PSD Salaj a declarat ca in cazul a patru organizatii locale din judet conducerile vor fi sanctionate, la conferintele locale interne din aceasta vara, ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile prezidentiale de anul trecut. Mai exact, vor fi alese conduceri noi, din care actualii lideri locali nu vor face parte, a mai spus Iuliu Nosa. Cele patru organizatii sunt din comunele Balan, Sanmihaiu Almasului, Zalha si Zimbor, aflate toate pe Valea Somesului, in Colegiul Jibou, unde Iuliu Nosa a fost ales deputat de catre salajeni.

Referitor la alegerile interne pentru conducerea organizatiei municipale a PSD nu este exclus sa candideze pentru functia de conducere chiar viceprimarul Zalaului, Dana Cota, a mai spus sursa citata.

Leave a Comment