PSD Salaj aplauda pedepsirea lui Geoana

PSD Salaj aplauda pedepsirea lui Geoana

In urma replicilor destul de acide pe care le-a avut cu liderul PSD, Victor Ponta, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost sanctionat, ieri, de conducerea partidului. Astfel, timp de sase luni, Geoana nu are voie sa faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului. Mircea Geoana nu va mai avea pozitii publice fata de deciziile PSD. Partidul nu poate avea doua pozitii diferite. Daca va mai face declaratii publice, va pleca din PSD, a avertizat Victor Ponta.

Biroul Permanent al PSD a discutat, ieri, despre atitudinea presedintelui Senatului, care l-a atacat intr-un interviu pe Victor Ponta. Ponta sugera, saptamana trecuta, ca ar vrea sa-l dea afara din partid pe Mircea Geoana. Dupa ce Geoana l-a acuzat pe Ponta ca vrea sa-l dea jos din functia de presedinte al Senatului si ca si-a construit notorietatea prin atitudini de pusti obraznic, liderul PSD i-a transmis celui pe care l-a sustinut in campania electorala: Sa se gandeasca daca mai vreau sau nu sa ramana in PSD. Si alti lideri ai PSD ar fi vrut ca Geoana sa dispara din peisajul partidului, cel putin o vreme. Liviu Dragnea, secretarul general al partidului, i-a propus lui Mircea Geoana sa ia o pauza. Am senzatia ca nu stie ce s-a intamplat la Congres, ca nu stie sa piarda. Victor Ponta e presedintele PSD. Iubit, neiubit, trebuie respectat. Nu cred ca lui Mircea Geoana i-a placut anii trecuti cand si alti lideri PSD il criticau sau il certau si asta trebuie sa inceteze. Nu stiu, poate ia o pauza, se mai gandeste, a spus Dragnea, la sediul central al PSD, inaintea reuniunii Biroului Permanent National al partidului.

Prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, nu ascude faptul ca este de acord cu decizia colegilor sai de la centru, astfel incat sustine ca Mircea Geoana trebuie readus cu picioarele pe pamant. Asa cum am declarat in nenumarate randuri in presa locala, cat si din cea nationala, nu am fost si nici nu sunt un sustinator al lui Mircea Geoana. Tocmai de aceea, si de aceasta data, consider ca in cazul sau trebuia sa se ia o decizie care sa readuca disciplina de partid in interiorul PSD. Daca Geoana nu intelege, nici azi, ca a pierdut alegerile din interiorul partidului si ca, astfel, nu mai este presedintele PSD, este datoria noastra sa il readucem la realitate, a afirmat, ieri, deputatul Iuliu Nosa.

La randul sau, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, imbratiseaza decizia Biroului Permanent al partidului, care l-a sanctionat, ieri, pe Mircea Geoana, fostul lider social-democrat nemaiavand voie sa faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului: Mi se pare absolut normal ca acela care conduce destinele PSD, in speta Victor Ponta, sa fie cel care isi asuma responsabilitatea, inclusiv in ceea ce priveste deciziile politice luate la nivel central. Este absolut normal ca, la varful partidului, sa nu existe decat o singura persoana, adica Victor Ponta, care sa transmita mesaje legate de atitudinea pe care o are sau trebuie sa o aiba PSD in legatura cu viata politica din Romania.

In cazul lui Mircea Geoana, potrivit articolului 12 din Statutul PSD, sanctiunile pe care le risca membrii partidului sunt, pe langa discutarea, avertismentul ultimativ, suspendarea din functie, retragerea sprijinului politic, si suspendarea pe o perioada limitata din calitatea de membru al PSD si excluderea din partid.

Leave a Comment