PDL-istii acuza: SC Citadin SRL e „capusa” pentru bugetul local

Dupa ce in ultima sedinta de Consiliu Local, alesii membri PDL s-au declarat impotriva infiintarii SC Citadin SRL, care va prelua 273 din angajatii ce urmeaza sa fie disponibilizati din Directia Generala de Administrare a Domeniului Public din cadrul municipalitatii, presedintele PDL Zalau, Claudiu Barsan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca scopul infiintarii SC Citadin SRL, care va prelua 273 de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati dintr-o Directie a Primariei Zalau este protejarea acelor angajati ce fac parte din clientela politica a PNL si PSD. „Scopul infiintarii SC Citadin SRL e clar: protejarea angajatilor Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Zalau, mai ales a celor angajati in ultimul timp si care fac parte din clientela PNL si PSD. Primaria si Consiliul Local nu trebuie sa faca protectie sociala din banii publici, din bugetul local, pentru clientela PNL si PSD, care in ultimii ani au umflat organigrama Directiei respective”, a declarat Claudiu Barsan.

Acesta a spus ca experienta pe care Primaria Zalau o are in gestionarea unor societati private de genul Citadin e una nefericita, lucrurile sfarsindu-se intotdeauna rau, asa cum se vor sfarsi si in cazul SC Citadin SRL, care „e un proiect mort din fasa”. In acest sens, a spus Barsan, sunt notorii exemplele societatilor Uzina Electrica, Publiserv, Prescon, Bioenel, „care au fost pentru bugetul local al Zalaului adevarate gauri negre in care s-au pompat bani publici si care au sfarsit prin a fi cazuri rasunatoare de faliment”. Ba mai mult, inclusiv SC Transurbis SA, singura societate detinuta in prezent de Consiliul Local si care nu a falimentat pana acum, a depins in permanenta de subventiile acordate din bugetul local, subventii ce au generat mereu discutii. „Este limpede ca SC Citadin SRL nu va fi decat o capusa pe seama bugetului local, intrucat i-a fost alocat un buget consistent pana la sfarsitul anului, care sa permita plata tuturor salariilor. In plus, fiind societate comerciala, cuantumul salariilor nu a fost plafonat, va avea administrator si directori ce vor fi retribuiti substantial”, a adaugat Claudiu Barsan.

Acesta a spus ca societatii comerciale respective i-au fost incredintate activitati de administrare a domeniului public, cand ar fi trebuit sa fie organizata o licitatie publica in acest sens, cu concurenta reala a tarifelor, care sa poata asigura calitate in prestarea de servicii.

SC Citadin SRL a fost infiintata la finalul lunii iulie, ea urmand sa preia 273 de angajati ai Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) din cadrul Primaria Zalau care trebuie disponibilizati, conform noului normativ de personal. Singurii care s-au declarat nemultumiti, in sedintele de Consiliu Local, de delegarea serviciilor catre noua societate si de infiintarea acesteia au fost alesii membri ai PDL, acestia sustinand ca astfel nu se face nicio reducere de cheltuieli, scop urmarit de Executiv prin impunerea noului normativ de personal.

De cealalta parte, viceprimarul Zalaului, Dana Cota (PSD), a declarat, in sedinta ordinara din 6 august, ca daca nu s-ar fi infiintat SC Citadin SRL, cei 273 de angajati ai DGADP ar fi trebuit disponibilizati, ceea ce ar fi presupus tot costuri, dat fiind ca indemnizatiile de somaj se platesc din bani publici.

Potrivit noii legislatii, din totalul de 594 de angajati pe care ii are Primaria Zalau trebuie sa ramana doar 441. Dat fiind ca majoritatea salariatilor sunt in cadrul DGADP (374 de persoane, n.r.), Consiliul Local a decis infiintarea SC Citadin SRL, care sa preia cei 273 de angajati ce trebuie disponibilizati din cadrul DGADP, dar si majoritatea atributiilor acestei Directii.

Leave a Comment