Lucian Bode: PDL trebuie reformat!

Lucian Bode: PDL trebuie reformat!

Pe masura ce data remanierii guvernamentale promise de Traian Basescu se apropie (1 septembrie), premierul Emil Boc si cabinetul sau sunt contestati tot mai vocal de unii lideri PDL.

Reformistii vor schimbarea conducerii PDL, iar parlamentarii solicita o reevaluare a situatiei si masuri de redresare a partidului. In caz contrar, acestia ameninta cu votarea motiunii de cenzura. Biroul Politic al PDL s-a reunit luni seara pentru a lua in discutie nemultumirile democrat-liberalilor si criticile aduse actualei conduceri a partidului.

Surse din interiorul PDL sustin ca nemultumirile pedelistilor provin din scaderea drastica in sondaje a partidului, pe fondul apropierii datei de 1 septembrie, data propusa pentru remanierea guvernamentala. Mai multi lideri PDL cer o evaluare clara a Guvernului, dar si masuri concrete pentru redresarea partidului.

Pe de alta parte, reformistii, prin declaratii acide la adresa conducerii PDL, testeaza terenul remanierii. Pasul doi ar fi tragerea pe linie moarta a tripletei Blaga-Videanu-Berceanu. Asa numitul grup de reformisti ii considera vinovati pe cei trei ministri, in frunte cu premierul Emil Boc, de proasta gestionare a partidului. Acelasi surse sustin ca PDL a cazut in sondaje la 12 la suta, fapt care i-a trezit din amortire si pe parlamentari. Astfel, mai multi deputati PDL i-au avertizat pe liderii PDL ca sunt dispusi sa voteze motiunea de cenzura daca nu se aplica nici o masura pentru redre-sarea partidului.

Chiar daca, deocamdata, nu se afla printre contestatarii actualei condu-ceri ai PDL, presedintele democrat-liberalilor salajeni, deputatul Lucian Bode, admite ca partidul are o problema, si anume cea de credibilitate, atat in interiorul formatiunii politice, cat si in exterior, mai precis in randurile electoratului. Con-sider ca problema pe care o avem in interiorul partidului se poate rezolva printr-o gestionare mai corecta a resurselor umane. Concret, PDL are oameni de valoare care pot ocupa functiile pe care stau, azi, o parte dintre ministrii veniti din exterior. Apoi, in ceea ce priveste recastigarea increderii in randul electoratului, totul se rezuma la actul guvernamental. Daca masurile luate de Guvern isi vor arata efectele, cred ca PDL isi va recastiga electoratul pierdut prin masurile asa-zis << nepopulare >> luate in ultimele luni.

Pe de alta parte, Lucian Bode sustine ca toti parlamentarii PDL isi doresc ca partidul sa fie reformat. Asa cum in PDL trebuie sa existe o disciplina de partid, este clar ca avem nevoie si de o reforma. Toti colegii mei vor binele PDL insa, pana la urma, trebuie sa ne hotaram ce vrem, in opozitie sau la putere? Credeti ca ajunsi in opozitie ne vom recastiga electoratul?, s-a intrebat retoric liderul PDL Salaj, care a adaugat ca partidul a ajuns sa cada atat de drastic in sondaje nu doar din cauza masurilor luate de Guvernul Boc, ci si ca urmare a (in)activitatii politice sau administrative a unor lideri democrat-liberali din teritoriu. Pana la urma, intr-o masura mai mare sau mai mica, toti suntem responsabili ca am cazut in sondaje la 12-13 la suta, a incheiat parlamentarul salajean.

Leave a Comment