Iuliu Nosa, despre prima sesiune parlamentara: Bine ca a trecut!

Iuliu Nosa, despre prima sesiune parlamentara: Bine ca a trecut!Prima zi de vacanta parla-mentara a fost marcata ieri de catre deputatul PSD Salaj, Iuliu Nosa, prin organizarea unei conferinte de presa. Referindu-se astfel la sesiunea parlamentara recent incheiata, parlamentarul salajean a tinut sa spuna ca, daca ar face o apreciere cu privire la activitatea parlamentara din aceasta perioada, ar afirma sec: Bine ca a trecut!. Ceea ce s-a petrecut in ultimele luni in Parlamentul Romaniei depaseste orice imaginatie. Mai precis, parlamentarii puterii au respectat doar deciziile luate de presedintele-premier Traian Basescu. Si in acest caz, dictatura de la Cotroceni si-a spus cuvantul, apreciaza deputatul.

Cat priveste majorarea TVA la 24 la suta, care a dus implicit la cresterea preturilor, Iuliu Nosa sustine ca toate aceste decizii ale Guvernului Boc sunt neconstitutionale. Majorarea TVA nu se face prin OUG, ci printr-o lege ce trebuie sa treaca de Parlament. Trag concluzia ca, astfel PDL nu a avut curajul sa vina in plenul Parlamentului pentru a lua masurile necesare de redresare economica prin legi, si nu prin ordonante de urgenta, a declarat Iuliu Nosa. In acest cadru, deputatul social-democrat sustine ca, in cazul in care Guvernul nu va parasi Palatul Victoria pana la toamna, din proprie initiativa, PSD va strange numarul necesar de semnaturi pentru ca actualul executiv sa fie trimis acasa prin motiune de cenzura.

Legat de activitatea sa parlamentara, Iuliu Nosa s-a rezumat la a spune ca tot ceea ce a facut in Parlament se afla la vedere, mai precis pe site-ul Camerei Deputatilor, insa are convingerea ca si-a facut datoria pentru locuitorii din circumscriptia electorala pe care o reprezinta.

Leave a Comment