Prefectura (si PDL Salaj) ramane cu un singur subprefect

Prefectura (si PDL Salaj) ramane cu un singur subprefect

Cel mai probabil pentru a mai calma din spiritele incinse ale poporului, caruia i s-a taiat tot ce putea din drepturile salariale si pensii, Guvernul Boc pune la cale o strategie prin care sa reduca Executivul la opt ministere, idee pe care o va pune in practica la primul semn al tatucului de la Cotroceni, in speta a presedintelui Traian Basescu.

Pe de alta parte, dar fara sa ne indepartam prea mult de subiect, se stie ca PDL are planuri marete si in ceea ce priveste structurile din teritoriu, astfel incat portocaliii vor ca prefecturile sa ramana intr-un singur subprefect. O astfel de decizie, care este de apreciat in aceste vremuri austere, nu va face altceva decat sa creeze degringolada la varful prefecturilor. Din fericire, insa, nu este si cazul Prefecturii Salaj. De exemplu, in judetul nostru, am putea spune ca asistam la o situatie fericita. Coincidenta sau nu, la inceputul lunii in curs, subprefectul Claudiu Barsan a primit ordinul de numire in functia de director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj, el fiind declarat admis, la ambele probe organizate pentru conducerea institutiei salajene. Daca la acea vreme, pentru multi dintre noi, era o adevarata dilema transferul lui Barsan de la Prefectura la CJAS, azi, am putea spune ca fostul subprefect a ales lozul castigator.

Insa, cine mai crede in coincidente, in contextul in care, prin miscarea facuta, actualul director al CJAS a pierdut la salariu cateva mii de lei? Si totusi, fostul subrefect sustine cu vehementa ca plecarea sa din cadrul Prefecturii Salaj nu are de-a face cu actuala strategie a Guvernului de a reduce un post de subprefect la nivelul fiecarei institutii a prefectului. In cazul in care Claudiu Barsan nu s-a uitat prea des la filmul animat Pinochio, atunci putem afirma ca unul dintre atuurile sale este, fara doar si poate, intuitia.

Si prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, marturiseste ca Prefectura Salaj va ramane cu un singur subprefect, insa acest lucru nu il sperie deloc, competentele postului pierdut urmand sa fie atribuite atat actualului subprefect, cat si a altor persoane din Prefectura. Potrivit reprezentantului Guvernului in Teritoriu, conform cererii ministerului de resort, la intocmirea proiectului pentru noua organigrama a Institutiei Prefectului, a fost prevazuta o singura functie de subprefect. Si cum lucrurile par sa se fi mulat, chiar anticipat, pe cererea ministerului de resort, este evident ca singurul subprefect al Institutiei Prefectului Judetului Salaj va ramane Onorica Abrudanu.

Leave a Comment