Drumurile din Salaj sfintite de Elena Udrea

Drumurile din Salaj sfintite de Elena Udrea

Democrat-liberalii salajeni o asteapta, saptamana viitoare, pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regio-nale si Turismului, pentru a semna contractul de finantare pentru reabilitarea drumului judetean 108 A Romanasi-Creaca-Jibou-Benesat. Dupa cum ne-a declarat prese-dintele PDL Salaj, Lucian Bode, cel mai probabil, ministrul va ajunge in judet marti, 29 iunie.

Refacerea acestui tronson de drum judetean presupune cheltuieli in valoare de 102,7 milioane de lei. Lungimea carosabilului ce va fi reabilitat este de peste 36 de kilometri, in acelasi proiect fiind inclusa realizarea a 75 de podete noi si modernizarea a altor 21. De asemenea, vor fi reabilitate aproape 500 de podete de acces in gospodarii.

Proiectul a fost depus pentru finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2007-2013 la ADR Nord-Vest si se afla in faza de precontractare. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni (de la data semnarii contractului de finantare, la momentul finalizarii ultimei activitati prevazute in cadrul proiectului), din care 28 de luni reprezinta perioada de realizare efectiva a lucrarilor.

Oficialitatile locale vor profita de prezenta minis-trului in teritoriu, pentru a promova si celelalte proiecte ce au fost depuse prin POR. Cu aceasta ocazie vom discuta cu doamna ministru si despre celelalte patru proiecte salajene depuse in cadrul POR, a mai spus Bode, referindu-se la reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, la circuitul castrelor romane, circuitul bisericilor din lemn si la modernizarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Ora-senesc Simleu Silvaniei.

Leave a Comment