Senatorul Gheorghe Pop vrea campusuri scolare in comunele Hida si Sag

Senatorul Gheorghe Pop vrea campusuri scolare in comunele Hida si Sag

Intr-o interpelare adresata premierului Emil Boc, ieri, senatorul PSD, Gheorghe Pop a facut cunoscut ca, in 22 februarie, a adresat ministrului Daniel Petru Funeriu o cerere privind stadiul unei alte implementari, pe marginea Proiectului Realizarea de Campusuri Scolare pentru comunele Hida si Sag, din judetul Salaj.

Intr-un comunicat remis redactiei, Gheorghe Pop sustine ca a abordat acest subiect in vederea ducerii la indeplinire a angajamentului luat de catre Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului fata de cele doua comunitati amintite. In raspunsul primit de la ministerul in cauza s-a facut urmatoarea mentiune: << In cazul emiterii unei alte Hotarari de Guvern, aceste investitii vor fi incluse in fuctie de sumele ce se vor aloca de catre Guvern unitatilor Scolare din judetul Salaj si in functie de prioritatile lucrarilor de investitii ramase de executat pe anul 2010 >>.

In interpelarea facuta ieri de senatorul PSD, premierului Emil Boc i s-a cerut o o analiza, in ansamblu, a problemei ridicate, asta in conditiile in care consiliile locale ale comunelor amintite sunt intr-o situatie dificila. In urma acestei analize, va solicit a-mi transmite un punct de vedere cu privire la posibilitatea alocarii fondurilor necesare prin Hotarare de Guvern.

Am convingerea, ca desi trecem printr-o perioada mai dificila, veti acorda o atentie sporita investitiilor deja incepute si pentru care s-au cheltuit sume de bani considerabile, macar pentru motivul, deloc de neglijat, al nedeprecierii constructiilor efectuate si nefinalizate, dar si din perspectiva continuitatii si a finalitatii lor, a incheiat senatorul PSD.

Leave a Comment