Proiectul “Şanse mai mari cu joburi online”, implementat de Fundaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economică Zalău, urmează să fie finalizat la sfârşitul lunii viitoare. Proiectul a reuşit deja să acapareze o mulţime de oameni, majoritatea fiind tineri cu vârsta sub 30 de ani.
Potrivit lui Pompiliu Ceaca, managerul general al proiectului, obiectivul general este dezvoltarea unor măsuri active de ocupare care să faciliteze integrarea pe piaţa muncii a şomerilor în general, a persoanelor inactive şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, inclusiv în zonele rurale. “Obiectivele specifice sunt atragerea şi menţinerea a cât mai multor persoane pe piaţa muncii, în vederea obţinerii unei rate cât mai mari de ocupare, îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor şi a persoanelor inactive”, a declarat Pompiliu Ceaca, vineri, în cadrul unui seminar de diseminare privind finalizarea proiectului “Şanse mai mari cu joburi online”.
Un alt obiectiv specific al proiectului este legat de promovarea măsurilor active de ocupare ce include acţiuni de sprijinire a antreprenoriatului. Grupul ţintă vizat sunt persoanele cu domiciliul în cele două regiuni de implementare, regiunea Nord-Vest şi Regiunea Centrală, care nu sunt înregistrate la Asociaţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă, ca fiind în căutarea unui loc de muncă, ei neavând o ocupaţie deşi doresc să muncească.
Proiectul, care a fost demarat în iunie 2010, a avut de-a lungul anilor o serie de activităţi, printre care facilitatea accesului la informaţii relevante privind piaţa muncii pentru grupurile ţintă, servicii de mediere electronică a muncii, servicii de Informare şi Consiliere Profesionala individuală şi în grup, servicii de consultanţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri, precum şi alte activităţi. Activităţile au avut ca rezultat un portal de mediere a muncii operaţional, la adresa www.topangajari.ro , cu ajutorul căruia 18 firme au fost înfiinţate de persoanele din grupul ţintă care au fost consiliate. Valoarea totală a proiectului este de 6.059.274 RON, acesta a fost cofinanţat din Fondul Social European.
Ramona Vaida