Opiniile aripii Capilnasiu, minoritare in PNL Salaj

Opiniile aripii Capilnasiu, minoritare in PNL Salaj

Cine crede ca in PNL Salaj salasluieste linistea si pacea, se inseala amarnic. Congresele PNL, care au avut loc la finele saptamanii trecute, la Bucuresti, trebuiau sa aiba darul de a clarifica anumite aspecte din interiorul partidului. Insa, incepand de duminica (ultima zi a Congresului PNL), la nivelul filialei liberale salajene, apele au inceput sa se tulbure si mai mult.

Chiar daca unii lideri ai PNL Salaj lasa impresia ca, in interiorul filialei din judetul nostru, liberalii mananca, zilnic, lapte si miere…, realitatea ii contrazice. La Congresul ordinar al PNL, din cadrul delegatiei salajene, sase membri au votat pentru modificarile aduse la Statut, in timp ce restul de 19 au votat impotriva, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu. Liderul liberalilor salajeni marturiseste ca, printre cei sase, s-a numarat si el. Apoi, acesta precizeaza ca, din informatiile pe care le detine, proportia voturilor a fost pastrata si in cazul alegerii presedintelui PNL.

Mai precis, din cei 25 de salajeni cu drept de vot prezenti la Bucuresti, 19 au votat pentru echipa lui Ludovic Orban, si nu cea a lui Crin Antonescu, o proportie covarsitoare, daca luam in calcul regulile matematice. De mentionat, insa, ca pe lista lui Orban figura si vicepresedintele PNL Salaj, Dorel Oros. Si totusi, din delegatia salajeana au existat sase voturi pentru sustinerea lui Antonescu, in detrimentul alegerii unui coleg din filiala salajeana in viitoarea structura de conducere a partidului. Printre cei sase sustinatori ai lui Crin Antonescu s-a numarat si presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu. De aici, lucrurile incep sa se complice.

Mai mult, am remarcat ca, desi era un obisnuit al conferintelor de presa, ieri, la intalnirea cu media salajeana, Dorel Oros a lipsit. Nu vrem sa facem nicio speculatie pe aceasta tema, insa nu putem crede ca lipsa lui Dorel Oros a fost una intamplatoare, in conditiile in care, la Congres, pentru colegii sai si, implicit, pentru PNL Salaj, a jucat un rol destul de important. Pana la urma, acesta si-a motivat absenta de la conferinta de presa, declarandu-ne ca a fost contactat prea tarziu pentru a putea ajunge la timp la intalnirea cu jurnalistii. Pana la urma, am inteles subintelesul acestor cuvinte, asa ca nu am mai insistat.

Recunosc ca, pe langa discursul pe care l-a avut Crin Antonescu, ce m-a determinat sa votez altfel decat majoritatea colegilor mei din PNL Salaj a fost interventia lui Mircea Ionescu Quintus, care a recunoscut, cu franchete, ca acum cativa ani, cand a fost el votat pentru functia de presedinte al PNL, in timpul Congresului, au avut loc o serie de evenimente mai putin ortodoxe, si-a motivat Capilnasiu votul. Acesta a adaugat ca cei 19 care au votat cu Ludovic Orban au facut acest lucru pentru faptul ca, pe lista acestuia, ar fi candidat vicepresedintele PNL Salaj, Dorel Oros. De unde tragem concluzia ca a fost vorba de un vot emotional, si nicidecum unul… pragmatic. Nu am votat lista pe care era Dorel Oros. Insa, de aici se mai poate trage concluzia ca PNL a tratat democratic votul de la Congres. Pana la urma, trebuie sa te gandesti la binele partidului…, a mai spus liderul PNL Salaj.

Radu Capilnasiu a mai subliniat ca, deocamdata, nu a luat o decizie cu privire la o eventuala candidatura a sa pentru o noua functie de presedinte al PNL Salaj. Mai are timp de gandire insa, in conditiile in care alegerile din cadrul filialei liberale vor avea loc peste aproximativ sase luni. Ma voi hotari daca voi candida sau nu pentru functia de presedinte. Oricum, este sigur ca voi candida pentru o functie. Ramane de vazut care, a incheiat presedintele PNL Salaj.

De cealalta parte, pentru ca putem anticipa ca apele urmeaza sa se… desparta in PNL Salaj, Dorel Oros ne raspunde, la randu-i, ca nu poate face publica o eventuala decizie de a candida pentru cea mai inalta functie din PNL Salaj. Sunt anumite necunoscute, anumite discutii cu colegii mei, pe care nu le-am finalizat inca. Dupa ce voi lua o decizie, o voi face publica. Pot sa afirm, totusi, ca nu exclud candidatura mea la viitoarele alegeri pentru functia de presedinte al PNL Salaj. No comment.

Leave a Comment