Senatorul Gheorghe Pop vs. primul ministru Emil Boc

Senatorul Gheorghe Pop vs. primul ministru Emil Boc

Intr-o interpelare adresata primului ministru Emil Boc, senatorul de Salaj, Gheorghe Pop, face cateva referiri cu privire la situatia fondurilor de la bugetul de stat, mai precis fondurile alocate Serviciului de Protectie si Paza comparativ cu alocatiile copiilor. Guvernul dumneavoastra finanteaza de la bugetul de stat construirea uneia dintre cele mai scumpe cladiri publice din Romania: noul sediu al SPP.

Contractul, in valoare de 135.981.894 RON fara TVA, a fost atribuit in 12 martie 2009 firmei Bogart SRL – aflata in proprietatea lui Raul Doicescu, prietenul si asociatul lui Adriean Videanu. In ciuda valorii uriase a acestui contract, SPP a acceptat sa il majoreze pentru << executarea unor lucrari neprevazute in contract >>.

Lasand la o parte toate aspectele morale, legale care au intervenit pe tot parcursul acestui proiect grandoman, aspecte si detalii pe care, de altfel, mi-e jena, pur si simplu sa le reamintesc, va solicit sa explicati de ce – in primul rand – a fost necesar a se construi acest sediu, cand SPP-ul are deja un sediu in Palatul Parlamentului, pentru care s-au cheltuit in vederea amenajarii lui milioane de euro?, se arata in interpelarea amintita. De asemenea, senatorul salajean mai cere explicatii cu privire la raspunderea publica pe care seful Guvernului o poarta fata de copiii romani, a caror alocatie este jenanta in raport cu alocatiile acordate de restul tarilor din UE.

Cum justificati acordarea acestei majorari cu 45 la suta a sumei maxime in vederea construirii noului sediu al SPP, si nu alocarea acestor bani copiilor romani? Cu ce sunt mai prejos copiii tarii noastre fata de niste interese de grup, avand in vedere aspectul ca doriti sa minimalizati sumele acordate copiilor si sa-i tratati diferentiat, totusi << institutia alocatiei >> acordata minorilor si asistenta sociala nu mai reprezinta nimic pentru dumneavoastra sau Guvernul care va poarta numele?, se intreaba Gheorghe Pop, cerandu-i, in final, lui Emil Boc sa explice gestul de a lua banii copiilor si a-i investi in orice altceva, decat in beneficiul lor personal, sanitar sau in procesul lor de invatare.

Reamintim ca premierul Emil Boc a afirmat, de curand, ca la Ministerul Muncii exista un proiect de lege conform caruia alocatiile pe care le primesc copiii vor fi diferentiate in functie de veniturile pe care le obtin parintii lor. Punctul nostru de vedere este acela ca ar trebui sa acordam resurse financiare in cadrul alocatiilor de stat mai consistente pentru copiii care provin din familii cu venituri mai mici, in comparatie cu copiii care provin din familii cu resurse financiare mai mari, a declarat Emil Boc. El a precizat ca alocatiile copiilor cu venituri mai mici vor fi majorate, in paralel cu reducerea alocatiilor copiilor cu parinti care castiga mai mult.

Seful Executivului a subliniat ca prin aceste recalculari ale alocatiilor copiilor nu se urmaresc economii bugetare.

Leave a Comment