Trei patroni sălăjeni riscă să-şi petreacă următorii 20 de ani după gratii, dacă vor fi găsiţi vinovaţi de către instanţă. Ei sunt trimişi în judecată, alături de alte 24 de inculpaţi, pentru evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, coordonaţi de procurori DIICOT Oradea, au destructurat o grupare cu 27 de persoane din judeţele Bihor, Sălaj, Mehedinţi şi Timiş, care, în perioada 2010-2011 a săvârşit mai multe infracţiuni, prejudiciind bugetul de stat cu circa 3 milioane de euro.
Liderul grupării, un cetăţean de 32 de ani din Mehedinţi, a ajuns sub lupa oamenilor legii după ce, împreună cu alţi indivizi, ar fi iniţiat şi pus în funcţiune, un circuit financiar şi comercial fictiv în scopul preluării oneroase, în schimbul unui comision cuprins între 5 şi 12 la sută, a unor sume de bani delapidate de administratorii unor firme din Bihor, Sălaj şi Timiş şi a restituirii lor în numerar, fără documente justificative. Din aceste comision, membrii grupului infracţional organizat au achiziţionat diverse bunuri mobile sau au creditat firmele controlate de aceştia.
“Pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani delapidate şi transferate prin sistemul bancar de administratorii firmelor finanţatoare, societăţile comerciale controlate de grupul infracţional organizat au emis facturi fiscale fictive, care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale, şi care au fost evidenţiate în contabilitatea societăţilor administrate de aceştia. Prin această operaţiune, societăţile comerciale finanţatoare şi-au majorat cheltuielile avute în activitatea economică şi care au avut ca efect nemijlocit diminuarea profitului, iar în continuare diminuarea obligaţiilor datorate bugetului consolidat al statului”, se arată într-un comunicat al BCCO Oradea.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 5 şi 20 de ani şi confiscarea averii până la recuperarea integrală a prejudiciu.
Potrivit unor surse neoficiale, unul dintre cei trei sălăjeni deţine o firmă de construcţii în Zalău, iar ceilalţi doi sunt patronii unei firme de comerţ din Şimleu Silvaniei.
Au nume si prenume incriminatii?Spune-le macar initialele altadata,sau dorni nu scrie baliverne.
Andreea radio sant
si daca le zicea initialele, ii cunosteai pe indivizi? erai cu doua secunde mai destept?
pe cand vedem si niste functionari luati pentru contracte in defavoarea statului, cu bani publici, nu bani privati ca si in cazurile de evaziune fiscala