Buletinele si stampilele de vot au ajuns in Salaj

Buletinele si stampilele de vot au ajuns in Salaj

Parterul Institutiei Prefectului Judetului Salaj este plin, deja, cu buletine de vot. Acolo au fost depozitate, sub paza jandarmilor, cele 709.275 de buletine care urmeaza sa fie utilizate la alegerile prezidentiale si la referendum. Marti nopatea, am primit 236.425 de buletine de vot pentru alegerea presedintelui Romaniei.

De asemenea, am mai primit 472.850 de buletine de vot pentru intrebarea de la referendum legata de Parlamentul unicameral si pentru intrebarea legata de numarul de parlamentari. Pentru cele 62 de sectii speciale, care isi vor deschide portile in data de 22 noiembrie in Salaj, am primit cate 13.000 de buletine de vot. Numarul a fost estimat pe baza persoanelor care au votat pe listele speciale la ultimele alegeri prezidentiale, ne-a declarat subprefectul judetului Salaj, Claudiu Barsan. Acesta adaugat ca, odata cu buletinele de vot, in Salaj au mai ajuns: 9.500 de tabele electorale pentru sectiile de votare; 5.000 de tabele electorale pentru urnele mobile si 1.790 de stampile cu mentiunea VOTAT. Buletinele de vot vor fi distribuite cu cateva zile inainte de scrutinul de pe 22 noiembrie, dupa un grafic stabilit in perioada urmatoare.

La nivelul judetului exista 296 de sectii de votare, la care se adauga 62 de sectii de votare speciale. In sectiile speciale vor putea vota doar cei care nu se afla in localitatea de domiciliu, dupa completarea unei declaratii pe propria raspundere ca nu mai voteaza si in alt loc. Imaginile inregistrate de camerele amplasate in aceste sectii vor fi stocate pe DVD-uri sau CD-uri si vor fi transmise Autoritatii Electorale Permanente pentru ca, in eventualitatea unor procese penale de vot multiplu, acestea sa poata constitui probe suplimentare.

Leave a Comment