Prezent la Zalau: Calin Popescu Tariceanu i-a imbunat pe liberalii salajeni

Prezent la Zalau: Calin Popescu Tariceanu i-a imbunat pe liberalii salajeni

Avand alaturi o suita impresionanta de senatori, deputati si presedinti de filiale judetene, liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a ajuns, ieri, si la Zalau. Aflat intr-un mini-turneu in zona de Nord-Vest a tarii, cu scopul precis de a aduna cat mai multe voturi la Congresul partidului din 20-21 martie, fostul premier al Romaniei a declarat ca alegerile pentru presedintia PNL nu sunt altceva decat un semnal prin care delegatii vor da o noua legitimitate viitoarei conduceri. Destul de relaxat, poate si din cauza oboselii acumulate in ultima perioada de confruntari in interiorul partidului, Calin Popescu Tariceanu a dat de inteles ca nu are cum sa rateze o noua functie de presedinte al PNL, in contextul in care, pana in prezent, a demonstrat ca este capabil sa gestioneze situatia pe toate fronturile.

Referindu-se la actuala conjunctura politica, liderul liberal a tinut sa precizeze ca rolul PNL, ca partid aflat in opozitie, este unul extrem de important. Constatam ca presedintele Traian Basescu a ajuns, de facto, si premierul Romaniei, in timp ce actuala guvernare si-a dovedit pana acum totala incompatibilitate de a gandi solutii pentru a iesi din criza. Parlamentarii PNL au demarat o serie de initiative de a aduce Guvernul in fata Parlamentului, pentru a prezenta solutii la actuala criza economica. Prin acest demers intentionam sa fortam Guvernul sa ne prezinte un plan coerent anti-criza, a mai spus Calin Popescu Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa. Apoi, fara nici un menajament, fostul sef al Guvernului a declarat ca ar fi cel mai potrivit candidat al PNL la presedintia Romaniei: Cel mai potrivit candidat este presedintele partidului. Mi-am anuntat candidatura pentru ca nu ma tem de Traian Basescu. Acesta este genul de personaj caruia ii plac conflictele personale. De fapt, Traian Basescu traieste din acest gen de conflicte. Acum stiu ce am de facut in aceasta lupta, motiv pentru care cred ca ii voi face fata la alegerile prezidentiale din acest an.

Prezent si el la conferinta de presa, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a tinut sa marcheze momentul, aducand o serie de aprecieri la adresa activitatii politico-administrative a celui dintai liberal al tarii, Calin Popescu Tariceanu: Apreciem ceea ce presedintele Tariceanu a facut pana acum. Este exponentul nostru cel mai bun la situatia existenta. Avem date concrete care arata ca PNL a atins cel mai inalt nivel sub presedintia lui Calin Popescu Tariceanu. Parerea mea este ca ar fi pacat ca, dupa ce a acumulat atata experienta, sa nu o mai poata pune in slujba partidului si a tarii. Cu alte cuvinte, a fost momentul in care intreaga suflare liberala din Salaj a aflat, cu exactitate, directia inspre care se vor indrepta majoritatea voturilor delegatilor PNL Salaj la Congresul care va avea loc saptamana viitoare. Spunem majoritatea voturilor, atata timp cat, asa cum sublinia si Radu Capilnasiu, votul exprimat va fi unul liber.

Leave a Comment