Gabriel Antoniu Lavrincic, sălăjeanul care a ajuns în cartea recordurilor cu cele mai multe scrisori primite într-o viaţă de om, a lansat de curând un Ghid de conversaşie Român-Rus, la editura Minerva, fără analogie pe piaţa românească. Lavrincic susţine că a făcut acest ghid nu pentru a câştiga bani, ci pentru a fi de folos celor care vor să înveţe limba rusă.
Lucrarea este una complexă, foarte bună, care depăşeste toate lucrările existente în librării, prin faptul că acesta cuprinde metode cu efect maxim de învăţare a limbii ruse, descoperite şi cunoscute doar de autor, atunci când a învăţat limba rusă singur, fără profesor, prin corespondarea cu prietenii săi ruşi. „Am hotărât elaborarea acestui ghid din cauză că toate ghidurile româno-ruse publicate în ţară din 1990 încoace fac de râs atât limba română cât şi limba rusă, fiind editate cu scopul clar de a câştiga bani”, ne-a spus Gabriel Lavrincic.
Ghidul de convesaţie este structurat în aşa fel încât cititorul să reţină uşor textele şi să le poată pună în aplicare, să facă faţă celor mai neprevăzute situaţii de comunicare.
Gabriel Lavrincic avea doar 11 ani când a decis să înveţe limba rusă, singur, fără profesor, iar la 14 ani o stăpânea ca şi cum ar fi fost limba sa maternă. Având nevoie de practică, a corespondat zilnic cu tineri din Uniunea Sovietică, această corespondenţă aducându-i recordul mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite în toată istoria omenirii”, emis de prestigioasa şi arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie: 22.018 scrisori primite din URSS, în perioada 1986-1992.
În prezent, Lavrincic vorbeşte 10 limbi străine, este director de comerţ-export, reprezintă şi promovează industria românească de mobilă în Rusia şi în toate republicile ex-sovietice.
Ghidul de conversaţie Român-Rus a fost publicat de Editura Minerva în 2013 în colecţia Comunicare/Ghiduri şi contine 288 de pagini. Preţ de coperta: 26 de lei.
Ce sa zic despre Gabriel Lavrincic, la mai multe ghiduri. Bravo lui ca stie 10 limbi straine, dar daca cititi in mai multe publicatii uneori apare 12 limbi straine, alteori 10. Sincer toata admiratia pentru el, dar 100% nu cred ca stie el 10 limbi straine. Autoarea chiar crede ca inghitim aceste gogonele?
Ca sa vorbesti 10 limbi straine, inseamna ca trebuie sa le vorbesti fluent. Dar sunt 100 % ca nu le vorbeste el fluent.
In rest, sa aiba numai BAFTA!