Incepe ciolaniada!

Incepe ciolaniada!

PDL se face frate cu PSD ca sa treaca puntea

Potrivit presedintelui PDL Salaj, Lucian Bode, in urma unei analize a rezultatelor inregistrate de democrat-liberalii salajeni la alegerile parlamentare, reiese ca partidul se afla pe un trend crescator: Comparativ cu alegerile locale, privind in ansamblu, se observa un progres. In ciuda locului ocupat la alegerile parlamentare, in Salaj, si anume pozitia a treia, de aceasta data rezultatele au fost mult mai stranse, PSD si UDMR nereusind sa se desprinda decisiv in castigatori. In acelasi context, Lucian Bode sustine ca primul obiectiv fixat, si anume cel de a obtine un mandat de parlamentar, primul din istoria organizatiei judetene a partidului, a fost atins. Pentru atingerea acestui obiectiv am luat o serie de decizii, care, in final, s-au dovedit destul de intelepte. In primul rand, am decis sa apelam la cercetari sociologice pentru sustinerea electoratului si gestionarea campaniei intr-un mod cat mai eficient. De asemenea, in urma analizei alegerilor locale din acest an, am decis sa cooptam in randurile noastre conducerea PNTCD Salaj. Aceasta decizie s-a dovedit una viabila, deoarece in multe comune acesti lideri aveau o imagine foarte buna si, asa cum ma asteptam, au adus electoratul PNTCD de partea PDL. Mai mult, alaturarea lui Gheorghe Stanciu echipei PDL a fost un real sprijin in atingerea obiectivelor propuse, a punctat liderul democrat-liberal, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. La capitolul subiecte dureroase, Lucian Bode a amintit faptul ca, in plina campanie electorala, fostul lider al partidului, Mircea Ghiurco, a decis sa demisioneze intr-un moment nu tocmai fericit pentru fostii sai colegi.

Pe de alta parte, Lucian Bode a tinut sa sublinieze ca PDL va fi la guvernare alaturi de PSD si, mai mult de atat, viitorul prim ministru va fi unul din tabara democrat-liberala. Referitor la subiectul privind proaspata relatie dintre PDL si PSD, cea mai explicita lamurire a incercat sa o dea vicepresedintele PDL Salaj, Septimiu Turcas, prezent si el la conferinta de presa: Este un compromis pe care nu ni l-am dorit, insa cred ca este mai bine ca aceasta concesie sa fie facuta pe fata, decat pe din dos. Cu alte cuvinte, decat fara PSD alaturi la guvernare, cu care se asigura o majoritate confortabila in jurul ciolanului, mai bine pe fata, in vazul tuturor, la aceeasi masa cu cei care in urma cu cateva zile erau dusmanii declarati ai democrat-liberalilor.

Intrebarea este: interesele cui sunt urmatite prin acest compromis – ale politicienilor, ori cele ale electoratului? No comment.

Leave a Comment