Taranistii se intorc cu fata spre popor

Taranistii se intorc cu fata spre popor

Presedintele ales al PNTCD, Radu Sarbu, a participat, ieri, la o conferinta de presa, eveniment in cadrul caruia a facut cateva declaratii pe marginea situatiei din cadrul organizatiei locale si, implicit, a evenimentelor politice care au avut loc in interiorul partidului.

Ales la Congresul extraordinar al PNTCD din luna august, Radu Sarbu a facut cunoscut, la Zalau, ca formatiunea politica pe care o conduce risca sa nu poata participa la alegerile parlamentare din acest an: Tribunalul a amanat pentru data de 11 octombrie termenul la care se va pronunta daca hotararile Congresului sunt valide, cu toate ca hotararile adoptate acolo trebuiau certificate de catre o instanta, printr-o hotarare judecatoreasca, in data de 26 septembrie. Toate acestea, pentru ca fosta conducere a partidului, in frunte cu Marian Milut, a cotestat decizia la Tribunal. Acest lucru, practic, ne-a scos din alegeri, intrucat riscam sa nu ne mai putem inscrie sigla pana la 1 octombrie, termenul limita. Mai mult, suntem in pericol sa nu ne mai putem depune nici listele, termenul limita fiind 20 octombrie. Cu toate ca avem convingerea ca vom obtine o decizie favorabila a Tribunalului, aceasta va veni totusi prea tarziu, iar daca fosta conducere a partidului o va ataca, lucrurile se vor tergiversa, astfel ca nu vom mai putea participa la alegerile parlamentare din noiembrie. Radu Sarbu a precizat faptul ca interventiile fostei conduceri a partidului, care a amanat deja o decizie a Tribunalului, arata intentia acesteia de a scoate PNTCD de pe scena politica.

PNTCD a stat prea multi ani cu spatele la electorat si s-a ocupat, in tot acest timp, doar de rafuieli interne, rezolvarea unor orgolii sau de alte chestiuni marunte. Astfel, vreau sa va fac cunoscut ca noua conducere a PNTCD este hotarata sa intoarca partidul cu fata spre electorat. Imi doresc sa revenim la liniile care au consacrat partidul, si care au fost trasate de Corneliu Coposu si Iuliu Maniu, a mai declarat Radu Sarbu.

Cat despre plecarea fostului presedinte al PNTCD Salaj, Virgil Turcas, la PDL, Radu Sarbu apreciaza ca fostul lider taranist este in cautarea unui ciolan mai gustos, astfel ca a pus interesul personal inaintea celui colectiv, in speta a partidului si-a electoratului. Omul si-a pierdut rabdarea, asa ca nu putem decat sa ne bucuram ca a plecat, la un loc cu astia care nu vor altceva decat sa obtina privilegiile puterii. PDL Salaj il foloseste pe Virgil Turcas, ca pe alti fraieri de teapa lui, pe post de carne de tun. Parerea mea este ca un om care isi tradeaza crezul, se tradeaza pe sine, a conchis presedintele PNTCD.

Leave a Comment