Se iau masuri pentru organizarea alegerilor parlamentare

Se iau masuri pentru organizarea alegerilor parlamentarePotrivit prevederilor legale in vigoare privind pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat, care vor avea loc in 30 noiembrie, Institutia Prefectului Judetului Salaj a intreprins o serie de actiuni in acest sens. Astfel, a fost amenajat Biroul Electoral Judetean, care se afla in sediul Institutiei Prefectului – Salaj. Conform prevederilor legale, s-a stabilit si componenta BEJ Salaj: Kende Monica – presedinte, Pop Rada Magdalena – loctiitor, Talos Aurica – membru, Rusu Loredana – membru, reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente.

In alta ordine de idei, prefectul Judetului Salaj, Andrei Todea, a emis un Ordin pentru delimitarea si numerotarea sectiilor de votare din cadrul Circumscriptiei electorale 33 Salaj. De asemenea, Biroul Judetean de administrare a bazelor de date privind evidenta persoanelor si Serviciul public comunitar judetean pentru evidenta persoanelor actualizeaza, la aceasta data, listele electorale permanente, facand comunicarile la BEJ cu privire la numarul de alegatori pe Colegii uninominale.

Nu in ultimul rand, au fost demarcate procedurile pentru achizitionarea serviciilor privind tiparirea buletinelor de vot. Pana in prezent, la nivelul judetului Salaj, au fost respectate toate termenele prevazute in calendarul stabilit privind pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor din anul 2008.

Leave a Comment