Pentru alegerile parlamentare, Taranistii vor colaborare cu PNL sau PD-L

Pentru alegerile parlamentare, Taranistii vor colaborare cu PNL sau PD-L

Virgil Turcas, presedintele PNTCD Salaj, ne-a declarat ca la sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc, la Bucuresti, sedinta Comitetului National de Conducere al PNTCD pentru analiza rezultatelor obtinute de partid in alegerile locale din iunie si pentru stabilirea strategiei partidului pentru alegerile parlamentare din toamna.

Desigur, taranistii nu sunt multumiti de rezultatele alegerilor, ramanand de vazut daca explicatia conducerii partidului, ca acestea se datoreaza \celei mai murdare si agresive campanii de dupa 1990\, promovata de marile partide, sta in picioare. La nivel national, PNTCD a obtinut 33 de primari, 530 de consilieri locali si 18 consilieri judeteni (in judetele Arad, Calarasi si Timis), insa in Timis, Arad si Calarasi PNTCD a candidat in alianta cu PNL si FDGR, respectiv cu PNL in Alianta pentru municipiul Oltenita. PNTCD a obtinut in Salaj 3,17 la suta pe vot politic (cel pentru Consiliul Judetean), organizatia salajeana clasandu-se pe locul 2 pe tara, dupa Calarasi (5,26 la suta), cu exceptia judetelor Timis si Arad, unde au existat aliante ale PNTCD cu PNL si FDGR.

Virgil Turcas ne-a declarat ca la Bucuresti s-a luat in discutie si oportunitatea organizarii unui congres extraordinar al partidului. Acest lucru va fi stabilit de catre organizatiile judetene, in urmatoarele zile, prin deciziile birourilor judetene de conducere. Cat priveste strategia partidului pentru alegerile parlamentare din toamna, Virgil Turcas a afirmat ca nu este exclusa posibilitatea colaborarii cu partide de pe dreapta esicherului politic, PNL sau PD-L, dar si varianta de a merge, din nou, prin forte proprii,

Leave a Comment