Sfarsit de cariera politica! Viorel Stanca renunta la viata publica

Sfarsit de cariera politica! Viorel Stanca renunta la viata publica

Potrivit ex-presedintelui PDL Salaj, Viorel Stanca, in 19 iunie, ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale din judet, si-a depus demisia de onoare la Biroul Permanent National. In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc ieri, Viorel Stanca a anuntat ca, luni, i-a fost aprobata demisia, astfel ca, incepand cu acea zi, mandatul sau de presedinte al PDL Salaj si, implicit, calitatea sa de membru in Colegiul Director al partidului la nivel national sunt doua capitole incheiate. Demisia de onoare pe care mi-am depus-o se datoreaza atat rezultatului nesatisfacator obtinut de PDL Salaj la alegerile locale, cat si neatingerea targetului impus de conducerea centrala, respectiv procentul de cel putin 23 la suta. Greselile imi apartin in cea mai mare parte si, ca atare, am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie este demisia de onoare, care a fost deja acceptata, a spus fostul presedinte al PDL Salaj. In opinia sa, organizatia judeteana a partidului este, la ora actuala, una puternica, robusta, sub umbrela careia se regasesc multi oameni de valoare. Daca imi va fi permis, voi recomanda ca functia de presedinte interimar al PDL Salaj sa fie preluata de Lucian Bode, actualul secretar general al organizatiei, care ajutat de Mircea Ghiurco, Zamfir Branduse, Marcel Zaharia si Ioan Abrudan, sa obtina rezultate bune la alegerile parlamentare. Desigur, pot exista si alte formule care sa fie agreate de catre Biroul Permanent National, a tinut sa precizeze Viorel Stanca.

In alta ordine de idei, fostul lider al PDL Salaj a afirmat ca, incepand de ieri, s-a retras din viata publica, renuntand astfel la functiile de consilier judetean si, totodata, de membru in Consiliul National Bisericesc. Am activat 10 ani in politica si am facut acest lucru din pur patriotism. Vreau sa ii asigur pe cei care ma cunosc ca nu am profitat cu nimic de pe urma functiilor politice. Odata cu plecarea mea din politica ma eliberez de o sarcina grea, pe care cred ca am dus-o, in toti acesti ani, cu demnitate si responsabilitate. Acum, sunt liber sa ma ocup de afacerile mele, de sanatatea mea, astfel ca am o singura tinta: prosperitatea firmelor mele si a angajatilor mei. De asemenea, vreu sa atrag atentia ca nu port pica nimanui. M-a invins electoratul din Zalau, si nimeni altcineva. Regret ca multiplele gesturi pe care le-am facut pentru comunitatea din acest municipiu, la care se adauga dezvoltarea unor afaceri care sa aduca un plus de frumusete si confort orasului, au fost catalogate drept actiuni megalomaniace. Mai regret un lucru, si anume ca, spre deosebire de altii, eu nu am stiut sa fac ca faptele mele sa vorbeasca, a mai declarat fostul lider democrat-liberal, facand referire, desigur, la sloganul electoral al primarului Radu Capilnasiu.

In fine, tragand linie, Viorel Stanca a transmis celor care nu au crezut in bunele sale intentii ca grupul de firme Vidalis nu va mai face nici o investitie in Zalau, in turism sau intr-un alt domeniu similar. Pe parcurs, acesti oameni se vor convinge ca nu am cumparat nici piata din Zalau, si nici cimitire sau terenuri de sub biserici – asa cum se zvonea, a incheiat ex-presedintele PDL Salaj.

Viorel Stanca a activat in sfera politicii din 1998, iar din 2000 a preluat functia de presedinte al democratilor salajeni. Incepand cu aceasta saptamana, Viorel Stanca detine calitatea de simplu membru de partid, statut la care nu a renuntat. Deocamdata…

Reamintim faptul ca, luni, presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat la finalul sedintei Biroului Permanent National (BPN), ca, in urma analizei interne a rezultatelor la alegerile locale, s-a decis dizolvarea conducerilor filialelor din opt judete, printre care si Salajul. Potrivit lui Emil Boc, decizia privind dizolvarea conducerilor acestor filiale a fost luata ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale, mai precis pentru faptul ca nu au intrunit conditiile stabilite anterior alegerilor locale de catre conducerea partidului, respectiv un presedinte de Consiliu Judetean, primarul municipiului resedinta de judet. Un alt criteriu pentru care s-a luat decizia sanctionarii acestor filiale ale PDL, printre care se regaseste si cea din Salaj, este ca acestea au obtinut sub 5 la suta – fata de media nationala a partidului – de 29 la suta din sufragiile electoratului. In Salaj, PDL nu a obtinut nici functia de presedinte al Consiliului Judetean, nici functia de primar al municipiului Zalau, pe care le-a pierdut in favoarea PSD, prin Tiberiu Marc, respectiv PNL, prin Radu Capilnasiu. Mai mult, PDL Salaj a obtinut abia 16 procente din votul alegatorilor.

Leave a Comment